Articolul precedentSátán eszközei
  Articolul următorDrepturile copilului

  Timotei

  „Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat: din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus.” (2 Timotei 3:14,15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-un anumit moment din viața sa, Timotei a început să cunoască Scriptura. Mai exact, în pruncie. Mama lui, Eunice, s-a raportat foarte serios la îndatoririle date ei de Dumnezeu și, fără să piardă timpul, l-a educat pe Timotei în așa fel încât el a devenit un slujbaș devotat Domnului.

  Tânărul Timotei era „deplin încredințat” în adevărul Scripturii. Evident că era nevoie de mult timp și efort ca învățăturile biblice să se înrădăcineze în inima lui Timotei. Este evident că Eunice și Lois, bunica lui, făceau tot posibilul ca Timotei să cunoască Scriptura. Și munca lor a fost răsplătită. Pavel îi scria tânărului Timotei: „Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta, Lois, și în mama ta, Eunice, și sunt încredințat că și în tine” (2 Timotei 1:5). Cuvintele lui Pavel despre credința lui Lois, Eunice și Timotei arată că, deseori, cunoștințele biblice obținute în copilărie de la părinți sau bunici reprezintă principala bază de creștere spirituală a tinerilor. Oare nu este cazul ca membrii familiei să se gândească serios la felul în care își exercită obligațiile parentale în fața lui Dumnezeu și față de copiii lor? Arătând maturitate și trăind o credință autentică, părinții și bunicii reprezintă o predică vie pentru copiii lor, iar experiența personală are un impact maxim în educația lor. Mulți tineri educați în familii temătoare de Dumnezeu, care din copilărie cunosc Sfintele Scripturi, le aduc o bucurie imensă părinților lor credincioși, care pot să afirme împreună cu apostolul Ioan: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr” (3 Ioan 4).

  Doamne, ajută-mă să lucrez cu înțelepciune pentru tinerii din familia mea și din biserică!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru tinerii din biserica și din familia ta! Gândeștete să le oferi câte o carte care să le vorbească despre dragostea lui Isus!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Timotei - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să lucrez cu înțelepciune pentru tinerii din familia mea și din biserică!

PROVOCARE:
Roagă-te astăzi pentru tinerii din biserica și din familia ta! Gândeștete să le oferi câte o carte care să le vorbească despre dragostea lui Isus!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...