Articolul precedentSátán eszközei
  Articolul următorDrepturile copilului

  Timotei

  „Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat: din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus.” (2 Timotei 3:14,15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-un anumit moment din viața sa, Timotei a început să cunoască Scriptura. Mai exact, în pruncie. Mama lui, Eunice, s-a raportat foarte serios la îndatoririle date ei de Dumnezeu și, fără să piardă timpul, l-a educat pe Timotei în așa fel încât el a devenit un slujbaș devotat Domnului.

  Tânărul Timotei era „deplin încredințat” în adevărul Scripturii. Evident că era nevoie de mult timp și efort ca învățăturile biblice să se înrădăcineze în inima lui Timotei. Este evident că Eunice și Lois, bunica lui, făceau tot posibilul ca Timotei să cunoască Scriptura. Și munca lor a fost răsplătită. Pavel îi scria tânărului Timotei: „Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta, Lois, și în mama ta, Eunice, și sunt încredințat că și în tine” (2 Timotei 1:5). Cuvintele lui Pavel despre credința lui Lois, Eunice și Timotei arată că, deseori, cunoștințele biblice obținute în copilărie de la părinți sau bunici reprezintă principala bază de creștere spirituală a tinerilor. Oare nu este cazul ca membrii familiei să se gândească serios la felul în care își exercită obligațiile parentale în fața lui Dumnezeu și față de copiii lor? Arătând maturitate și trăind o credință autentică, părinții și bunicii reprezintă o predică vie pentru copiii lor, iar experiența personală are un impact maxim în educația lor. Mulți tineri educați în familii temătoare de Dumnezeu, care din copilărie cunosc Sfintele Scripturi, le aduc o bucurie imensă părinților lor credincioși, care pot să afirme împreună cu apostolul Ioan: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr” (3 Ioan 4).

  Doamne, ajută-mă să lucrez cu înțelepciune pentru tinerii din familia mea și din biserică!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru tinerii din biserica și din familia ta! Gândeștete să le oferi câte o carte care să le vorbească despre dragostea lui Isus!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Timotei - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să lucrez cu înțelepciune pentru tinerii din familia mea și din biserică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru tinerii din biserica și din familia ta! Gândeștete să le oferi câte o carte care să le vorbească despre dragostea lui Isus!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...