Articolul precedentSátán eszközei
  Articolul următorDrepturile copilului

  Timotei

  „Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat: din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus.” (2 Timotei 3:14,15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-un anumit moment din viața sa, Timotei a început să cunoască Scriptura. Mai exact, în pruncie. Mama lui, Eunice, s-a raportat foarte serios la îndatoririle date ei de Dumnezeu și, fără să piardă timpul, l-a educat pe Timotei în așa fel încât el a devenit un slujbaș devotat Domnului.

  Tânărul Timotei era „deplin încredințat” în adevărul Scripturii. Evident că era nevoie de mult timp și efort ca învățăturile biblice să se înrădăcineze în inima lui Timotei. Este evident că Eunice și Lois, bunica lui, făceau tot posibilul ca Timotei să cunoască Scriptura. Și munca lor a fost răsplătită. Pavel îi scria tânărului Timotei: „Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta, Lois, și în mama ta, Eunice, și sunt încredințat că și în tine” (2 Timotei 1:5). Cuvintele lui Pavel despre credința lui Lois, Eunice și Timotei arată că, deseori, cunoștințele biblice obținute în copilărie de la părinți sau bunici reprezintă principala bază de creștere spirituală a tinerilor. Oare nu este cazul ca membrii familiei să se gândească serios la felul în care își exercită obligațiile parentale în fața lui Dumnezeu și față de copiii lor? Arătând maturitate și trăind o credință autentică, părinții și bunicii reprezintă o predică vie pentru copiii lor, iar experiența personală are un impact maxim în educația lor. Mulți tineri educați în familii temătoare de Dumnezeu, care din copilărie cunosc Sfintele Scripturi, le aduc o bucurie imensă părinților lor credincioși, care pot să afirme împreună cu apostolul Ioan: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr” (3 Ioan 4).

  Doamne, ajută-mă să lucrez cu înțelepciune pentru tinerii din familia mea și din biserică!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru tinerii din biserica și din familia ta! Gândeștete să le oferi câte o carte care să le vorbească despre dragostea lui Isus!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...