Samuel

  „Tot Israelul, de la Dan până la Beer-Șeba, a cunoscut că Domnul pusese pe Samuel proroc al Domnului.” (1 Samuel 3:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Jonathan Edwards, în cartea Despre trezire, relatează istoria convertirii unei fete de numai… 4 ani! Fratele ei, cu șase ani mai mare, i-a vorbit despre lucrurile religioase. Părinții, atunci când își sfătuiau copiii, nu i se adresau și ei, fiindcă o considerau prea mică și lipsită de înțelegere. Ulterior, ei au observat cum micuța Phoebe asculta sfaturile pe care ei le dădeau celorlalți copii; se retrăgea de câteva ori pe zi ca să se roage în taină și era foarte atentă cu ținerea zilei de odihnă, așteptând venirea ei. Părea să îi placă în casa lui Dumnezeu și își dorea mult să fie
  acolo.

  Tânărul Samuel era culcat în Cortul Întâlnirii. Atunci Dumnezeu l-a chemat pe nume. Marele-preot Eli nu a fost invidios că un copil primea acum viziunile divine. Dimpotrivă, l-a instruit să se considere serv al Domnului, gata să asculte sfatul Lui și să împlinească porunca Lui. Experiența lui Eli este o învățătură pentru aceia care se tem că nu primesc cinstea pe care o reclamă slujba lor și că alți bărbați vor prelua însărcinările cerute de acea slujbă.

  Pagina Scripturii consemnează: „Samuel creștea, Domnul era cu el și n-a lăsat să cadă la pământ niciunul din cuvintele Sale” (1 Samuel 3:19). Dumnezeu avea în Samuel un tânăr dornic să asculte învățăturile Sale. Nu e de mirare că el a fost acceptat de popor ca profet când era ceva mai mare decât un copil.

  În timpul acela, Israel, fără să fi primit poruncă din partea lui Dumnezeu, a ieșit înaintea filistenilor să lupte. În bătălie aveau să își piardă viața fiii marelui-preot. După douăzeci de ani de la decăderea spirituală din vremea lui Eli, toată casa lui Israel se aduna la Mițpa pentru a se pocăi și a plânge înaintea Domnului. Ce a adus această schimbare? În toți acești ani, Samuel prorocul mersese în fiecare cetate din Israel și înființase școli ale profeților.

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor!

  Provocare:

  Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Flavius Agape
  Conferința Transilvania de Sud

  Samuel - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...