Samuel

  „Tot Israelul, de la Dan până la Beer-Șeba, a cunoscut că Domnul pusese pe Samuel proroc al Domnului.” (1 Samuel 3:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Jonathan Edwards, în cartea Despre trezire, relatează istoria convertirii unei fete de numai… 4 ani! Fratele ei, cu șase ani mai mare, i-a vorbit despre lucrurile religioase. Părinții, atunci când își sfătuiau copiii, nu i se adresau și ei, fiindcă o considerau prea mică și lipsită de înțelegere. Ulterior, ei au observat cum micuța Phoebe asculta sfaturile pe care ei le dădeau celorlalți copii; se retrăgea de câteva ori pe zi ca să se roage în taină și era foarte atentă cu ținerea zilei de odihnă, așteptând venirea ei. Părea să îi placă în casa lui Dumnezeu și își dorea mult să fie
  acolo.

  Tânărul Samuel era culcat în Cortul Întâlnirii. Atunci Dumnezeu l-a chemat pe nume. Marele-preot Eli nu a fost invidios că un copil primea acum viziunile divine. Dimpotrivă, l-a instruit să se considere serv al Domnului, gata să asculte sfatul Lui și să împlinească porunca Lui. Experiența lui Eli este o învățătură pentru aceia care se tem că nu primesc cinstea pe care o reclamă slujba lor și că alți bărbați vor prelua însărcinările cerute de acea slujbă.

  Pagina Scripturii consemnează: „Samuel creștea, Domnul era cu el și n-a lăsat să cadă la pământ niciunul din cuvintele Sale” (1 Samuel 3:19). Dumnezeu avea în Samuel un tânăr dornic să asculte învățăturile Sale. Nu e de mirare că el a fost acceptat de popor ca profet când era ceva mai mare decât un copil.

  În timpul acela, Israel, fără să fi primit poruncă din partea lui Dumnezeu, a ieșit înaintea filistenilor să lupte. În bătălie aveau să își piardă viața fiii marelui-preot. După douăzeci de ani de la decăderea spirituală din vremea lui Eli, toată casa lui Israel se aduna la Mițpa pentru a se pocăi și a plânge înaintea Domnului. Ce a adus această schimbare? În toți acești ani, Samuel prorocul mersese în fiecare cetate din Israel și înființase școli ale profeților.

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor!

  Provocare:

  Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Flavius Agape
  Conferința Transilvania de Sud

  Samuel - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor!

PROVOCARE:
Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...