Ce cadou mi-ai adus?

  „Ce am auzit, ce știm, ce ne-au povestit părinții noștri, nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui și minunile pe care le-a făcut.” (Psalmii 78:3,4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Celor mici le plac foarte mult cadourile. Dar parcă cele primite de la bunici au o valoare și o însemnătate aparte. Aceasta și datorită faptului că le sunt oferite dintr-o inimă plină de dragoste. Totuși, de multe ori este dificil să pregătești cadoul cel mai potrivit pentru persoana dragă. Atâtea întrebări apar în minte… Oare va fi pe placul lui/ei? Va avea nevoie de acest lucru? Este prea costisitor? De aceea, astăzi îți voi spune despre un dar special care cu siguranță le va plăcea nepoților, de care ar avea mare nevoie și care nu este scump.

  Nu am auzit să existe vreun copil căruia să nu-i placă povestirile. Iar dacă aceste întâmplări relatate au fost trăite chiar de cei dragi, ele se transformă în adevărate lecții de viață. Bunicii dețin un loc special în inima nepoților. Această legătură strânsă creează contextul potrivit pentru ca valorile și credința autentică să fie cultivate în viața nepoților, iar experiențele de credință ale bunicilor se pot transforma în indicatori care să le ghideze alegerile și să le influențeze viața.

  Prin Cuvântul Său, Dumnezeu poruncește: „Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare aminte asupra sufletului tău în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi” (Deuteronomul 4:9).

  Este un mare dar și un privilegiu să împărtășești cu copiii și nepoții istoriile minunate ale harului și călăuzirii lui Dumnezeu desfășurate în viața ta. Relatările vii și pline de învățătură vor fi darurile cele mai de preț, pe care nepoții le îndrăgesc, de care au nevoie și care sunt gratuite.

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței!

  Provocare:

  Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Valentin Filimon
  Conferința Muntenia

  Ce cadou mi-ai adus? - Devoțional zilnic. Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței!

PROVOCARE:
Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...