Articolul precedentAz elérendő cél
  Articolul următorUn exemplu de succes

  Exemple mici, lecții mari

  „Și ea a zis stăpânei sale: «O, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!»” (2 Împăraţi 5:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Debi Zahn, din Sandwich, Illinois, scria:

  „Când mă uit la un petic de iarbă cu păpădii, eu văd multe buruieni care se vor înmulți pe gazon. Copiii văd flori pentru mama lor și o jucărie cu «puf de suflat». Când mă uit la un om beat, iar el zâmbește la mine, eu văd o persoană murdară și urât mirositoare care probabil dorește bani și îmi întorc privirea în altă parte. Copiii văd că cineva le zâmbește și îi zâmbesc înapoi. […]

  Când simt adierea vântului pe obraz, mă încordez. Simt că îmi deranjează părul și că mă împiedică să merg împingându-mă întruna înapoi. Copiii, în schimb, închid ochii, deschid brațele și se prefac că zboară până când cad la pământ râzând. […]

  Când văd o baltă, calc cu grijă pe lângă ea. Deja îmi trec prin fața ochilor pantofi și șosete pline de noroi și covoare murdare. Copiii sar în ea. Ei văd baraje de clădit, râuri de trecut și râme cu care să se joace.

  Mă întreb, dacă avem copii, îi avem ca să îi învățăm sau să învățăm de la ei? Nu este de mirare că Dumnezeu iubește copiii!” (https://www.joshhunt.com/2009/09/22/learning-from-children).

  Pentru mine, cea mai mare lecție despre iubire din Biblie, după jertfa Domnului Isus, este dată de un copil. Nici nu îndrăznesc să mă compar cu ea. Este fetița din casa lui Naaman. Ea iubește necondiționat! Nu se gândește la răul pe care i l-a făcut Naaman, nu se gândește la viața ei ca sclavă, nu vede în boala lui pedeapsa lui Dumnezeu – tot ce vede ea este o ocazie să iubească. Ea este o mare lecție de iubire!

  De câte ori Dumnezeu nu ne vorbește prin copii și tineri, iar noi ne considerăm prea maturi ca să ne aplecăm spre cei mai mici. Biblia spune că aceeași greșeală a făcut-o și Nicodim, care, deși era impresionat de ceea ce auzea, nu putea să creadă că tânărul învățător poate să îi dea lecții. „S-a mirat că Hristos îi vorbește în felul acesta, fără a respecta poziția lui de conducător în Israel” (VI, p. 136). Nicodim era să piardă totul din cauza orgoliului!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici!

  Provocare:

  Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Bobi Ciocârlan
  Conferința Muntenia

  Exemple mici, lecții mari - Devoțional zilnic. Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici!

PROVOCARE:
Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...