Articolul precedentAz elérendő cél
  Articolul următorUn exemplu de succes

  Exemple mici, lecții mari

  „Și ea a zis stăpânei sale: «O, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!»” (2 Împăraţi 5:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Debi Zahn, din Sandwich, Illinois, scria:

  „Când mă uit la un petic de iarbă cu păpădii, eu văd multe buruieni care se vor înmulți pe gazon. Copiii văd flori pentru mama lor și o jucărie cu «puf de suflat». Când mă uit la un om beat, iar el zâmbește la mine, eu văd o persoană murdară și urât mirositoare care probabil dorește bani și îmi întorc privirea în altă parte. Copiii văd că cineva le zâmbește și îi zâmbesc înapoi. […]

  Când simt adierea vântului pe obraz, mă încordez. Simt că îmi deranjează părul și că mă împiedică să merg împingându-mă întruna înapoi. Copiii, în schimb, închid ochii, deschid brațele și se prefac că zboară până când cad la pământ râzând. […]

  Când văd o baltă, calc cu grijă pe lângă ea. Deja îmi trec prin fața ochilor pantofi și șosete pline de noroi și covoare murdare. Copiii sar în ea. Ei văd baraje de clădit, râuri de trecut și râme cu care să se joace.

  Mă întreb, dacă avem copii, îi avem ca să îi învățăm sau să învățăm de la ei? Nu este de mirare că Dumnezeu iubește copiii!” (https://www.joshhunt.com/2009/09/22/learning-from-children).

  Pentru mine, cea mai mare lecție despre iubire din Biblie, după jertfa Domnului Isus, este dată de un copil. Nici nu îndrăznesc să mă compar cu ea. Este fetița din casa lui Naaman. Ea iubește necondiționat! Nu se gândește la răul pe care i l-a făcut Naaman, nu se gândește la viața ei ca sclavă, nu vede în boala lui pedeapsa lui Dumnezeu – tot ce vede ea este o ocazie să iubească. Ea este o mare lecție de iubire!

  De câte ori Dumnezeu nu ne vorbește prin copii și tineri, iar noi ne considerăm prea maturi ca să ne aplecăm spre cei mai mici. Biblia spune că aceeași greșeală a făcut-o și Nicodim, care, deși era impresionat de ceea ce auzea, nu putea să creadă că tânărul învățător poate să îi dea lecții. „S-a mirat că Hristos îi vorbește în felul acesta, fără a respecta poziția lui de conducător în Israel” (VI, p. 136). Nicodim era să piardă totul din cauza orgoliului!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici!

  Provocare:

  Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Bobi Ciocârlan
  Conferința Muntenia

  Exemple mici, lecții mari - Devoțional zilnic. Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...