Articolul precedentNe dolgozzunk az ördögnek!
  Articolul următorNevoia de disciplină

  A îmbătrâni frumos este o artă

  „Și nu știți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere.” (Iacov 4:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dragă bunicule, eu știu din Carte că viața e un abur, o foarte scurtă călătorie. Tu probabil știi deja acest adevăr din experiență. Înțelegem, din perspective diferite, că viața, ca și natura, are anotimpurile ei și că, deși ne este imposibil să le oprim curgerea sau să le schimbăm ordinea, putem alege să ne bucurăm pe deplin de fiecare etapă în parte.

  Indiferent ce înseamnă anii noștri aici, pe pământ, pentru fiecare în parte, îmi doresc ca în sufletul nostru să rămână până la final acel sentiment copilăresc care apare când ne punem întrebarea: „Și acum ce urmează?” Eu cred, bunicule, că tinerețea sau bătrânețea nu țin atât de mult de vârstă, cât de atitudinea noastră interioară. Suntem la fel de tineri pe cât ne e credința și la fel de bătrâni pe cât ne sunt îndoielile; tineri ca puterea cu care ne ținem de Dumnezeul nostru și bătrâni ca frica noastră; tineri ca speranța și bătrâni ca disperarea. Sufletul nostru e ca un studio de înregistrări. Câtă vreme îți vei permite să primești mesaje de frumusețe, speranță, veselie și curaj, vei rămâne tânăr.

  Dragă bunicule, îți doresc să îți întinerească sufletul zi de zi, să ai pace și siguranța că Dumnezeu veghează ca un părinte bun peste noi. Nu renunța la bunătate, dragoste și credincioșie chiar dacă lumea ți-a dovedit că nu rentează să fii așa! Mergi până la capăt pe drumul crucii și al veșniciei, împărțind zâmbete și încurajări, cuvinte de mulțumire și de laudă.

  Mai este foarte puțin până când speranța noastră se va împlini. Nimeni nu va regreta în Împărăția cerurilor că a fost amabil, curtenitor, milos sau răbdător. Doar veșnicia va arăta câte roade au adus aceste mici gesturi de bunătate.

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  A îmbătrâni frumos este o artă - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...