A îmbătrâni frumos este o artă

„Și nu știți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel și apoi piere.” (Iacov 4:14)

Ascultă ediția audio aici.

Dragă bunicule, eu știu din Carte că viața e un abur, o foarte scurtă călătorie. Tu probabil știi deja acest adevăr din experiență. Înțelegem, din perspective diferite, că viața, ca și natura, are anotimpurile ei și că, deși ne este imposibil să le oprim curgerea sau să le schimbăm ordinea, putem alege să ne bucurăm pe deplin de fiecare etapă în parte.

Indiferent ce înseamnă anii noștri aici, pe pământ, pentru fiecare în parte, îmi doresc ca în sufletul nostru să rămână până la final acel sentiment copilăresc care apare când ne punem întrebarea: „Și acum ce urmează?” Eu cred, bunicule, că tinerețea sau bătrânețea nu țin atât de mult de vârstă, cât de atitudinea noastră interioară. Suntem la fel de tineri pe cât ne e credința și la fel de bătrâni pe cât ne sunt îndoielile; tineri ca puterea cu care ne ținem de Dumnezeul nostru și bătrâni ca frica noastră; tineri ca speranța și bătrâni ca disperarea. Sufletul nostru e ca un studio de înregistrări. Câtă vreme îți vei permite să primești mesaje de frumusețe, speranță, veselie și curaj, vei rămâne tânăr.

Dragă bunicule, îți doresc să îți întinerească sufletul zi de zi, să ai pace și siguranța că Dumnezeu veghează ca un părinte bun peste noi. Nu renunța la bunătate, dragoste și credincioșie chiar dacă lumea ți-a dovedit că nu rentează să fii așa! Mergi până la capăt pe drumul crucii și al veșniciei, împărțind zâmbete și încurajări, cuvinte de mulțumire și de laudă.

Mai este foarte puțin până când speranța noastră se va împlini. Nimeni nu va regreta în Împărăția cerurilor că a fost amabil, curtenitor, milos sau răbdător. Doar veșnicia va arăta câte roade au adus aceste mici gesturi de bunătate.

Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce!

Provocare:

Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

Dragoș Brașoveanu
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor