Îndemnuri către bunici

„Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” (Fillipeni 4:8)

Ascultă ediția audio aici.

Dragi bunici, de când este lumea, oamenii au avut nevoie de modele. Nu este ceva nefiresc; este normal, chiar de dorit. Noi, cei mai tineri, privim către voi și așteptăm să vedem acele exemple despre care să spunem: „Așa aș vrea să fiu și eu!” Nu aș vrea să pun o greutate în plus pe umerii voștri, dar responsabilitatea aceasta vă este dată de Dumnezeu. Sunteți chemați de El pentru a fi o influență bună pentru tineri și copii în cămin, în biserică și în societate. În contextul acesta, îndrăznesc să vă transmit câteva îndemnuri, ca de la nepot la bunic:

Iubiți adevărul, trăiți adevărul! Avem nevoie să vedem că ceea ce ne învățați poate fi trăit, că are putere și viață.

Fiți mereu curați la suflet înaintea lui Dumnezeu! Din cuvintele și faptele voastre vom înțelege bunătatea și blândețea Domnului.

Învățați-ne să facem fapte bune cu care să Îl lăudăm pe Dumnezeu! Luați-vă timp pentru noi și încurajați-ne să perseverăm în facerea binelui!

Toată lumea să vă cunoască pentru blândețea pe care o aveți! Sfătuiți și mustrați atunci când este nevoie, dar nu cu răutate, ci cu blândețea pe care o avea și Domnul Isus! Nu lăsați să treacă nicio zi fără să ne vorbiți despre iubirea Mântuitorului! Învățați-ne să-L iubim și noi din ce în ce mai mult!

Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor!

Provocare:

Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor