Articolul precedentSátán utolsó hadjárata
  Articolul următorDragostea frățească

  Îndemnuri către bunici

  „Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” (Fillipeni 4:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dragi bunici, de când este lumea, oamenii au avut nevoie de modele. Nu este ceva nefiresc; este normal, chiar de dorit. Noi, cei mai tineri, privim către voi și așteptăm să vedem acele exemple despre care să spunem: „Așa aș vrea să fiu și eu!” Nu aș vrea să pun o greutate în plus pe umerii voștri, dar responsabilitatea aceasta vă este dată de Dumnezeu. Sunteți chemați de El pentru a fi o influență bună pentru tineri și copii în cămin, în biserică și în societate. În contextul acesta, îndrăznesc să vă transmit câteva îndemnuri, ca de la nepot la bunic:

  Iubiți adevărul, trăiți adevărul! Avem nevoie să vedem că ceea ce ne învățați poate fi trăit, că are putere și viață.

  Fiți mereu curați la suflet înaintea lui Dumnezeu! Din cuvintele și faptele voastre vom înțelege bunătatea și blândețea Domnului.

  Învățați-ne să facem fapte bune cu care să Îl lăudăm pe Dumnezeu! Luați-vă timp pentru noi și încurajați-ne să perseverăm în facerea binelui!

  Toată lumea să vă cunoască pentru blândețea pe care o aveți! Sfătuiți și mustrați atunci când este nevoie, dar nu cu răutate, ci cu blândețea pe care o avea și Domnul Isus! Nu lăsați să treacă nicio zi fără să ne vorbiți despre iubirea Mântuitorului! Învățați-ne să-L iubim și noi din ce în ce mai mult!

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor!

  Provocare:

  Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

  Îndemnuri către bunici - Devoțional zilnic. Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...