Articolul precedentA biztos prófétai szó
  Articolul următorBunicuţa

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  „O privire prietenoasă înveselește inima, o veste bună întărește oasele.” (Proverbele 15:30)

  Ascultă ediția audio aici.

  Trebuie să recunoaștem că, indiferent de vârsta pe care o avem, cu toții gândim că, la un moment dat, am putea fi respinși. Cum ne-am simți oare? Poate că mulți dintre noi au cunoscut deja acest sentiment. Ne amintim cum a fost? Să ne imaginăm acum modul în care un copil ar putea să suporte o asemenea apăsare morală! Ce se adună în sufletul lui atunci când ne exprimăm, în mod repetat și evident, nemulțumirea în legătură cu ce este sau ce face el? Fie se va strădui să ne facă să-l acceptăm, fie va deveni un răzvrătit, care va refuza să îmbunătățească aspecte importante ale vieții sale, considerând inutile eforturile depuse, oricum neobservate și neapreciate de noi, ca părinți.

  Dacă ne acceptăm copiii, le transmitem că îi prețuim așa cum sunt, că îi iubim în ciuda greșelilor și a imperfecțiunilor și că suntem dispuși să îi corectăm cu blândețe. Îi ajutăm să înțeleagă mai bine dragostea care L-a convins pe Dumnezeu să pregătească un plan de mântuire pentru noi, cei nedesăvârșiți. Copiii se vor bucura de încredere, se vor simți acceptați și se vor lăsa disciplinați sub influența noastră binefăcătoare, asigurați fiind de toată bunăvoința și răbdarea de care suntem capabili. Ce gânduri sublime! Ce transformări autentice pot produce!

  Un gând inspirat spune: „Mama nu trebuie să rănească inimile lor sensibile […]. Pentru copii, simpatia și aprobarea ei sunt foarte prețioase. O privire aprobatoare, un cuvânt de încurajare sau de laudă vor fi ca raza de soare în inimile lor, adesea aducându-le fericire pentru o zi întreagă” (FÎ, p. 66).

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea!

  Provocare:

  Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Poliana Banu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...