Articolul precedentKözel van az Úr napja
  Articolul următorCuvintele care zidesc

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  „Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” (1 Ioan 3:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Spre sfârșitul vieții sale, mama lui Augustin, unul dintre cei mai învățați și mai devotați creștini din primele secole ale creștinismului, i-a făcut următoarea mărturisire fiului său: „O singură dorință m-a făcut să rămân în viață până acum, și anume să te văd pe tine creștin înainte să mor. Și Dumnezeu mi-a împlinit această dorință.” La rându-i, Augustin spunea despre mama lui că a fost „un suflet dulce și sfânt” și că „doar rugăciunile stăruitoare din fiecare zi ale mamei mele m-au ținut în viață” (Archer Wallace, Mamele unor oameni faimoși, Little Lamb, Suceava, 2017, pp. 9, 12).

  De unde învață copiii despre Dumnezeu? De la noi, părinții. Ce facem pentru a-i ajuta să-L cunoască pe Dumnezeu așa cum este: un Dumnezeu iubitor și iertător? Ce le spunem despre relația noastră cu El? Ne este El prieten? Putem să-I vorbim despre tot ce ne bucură, dar și despre ce ne umbrește pacea? Imaginea despre Dumnezeu se observă cel mai evident în viața noastră pe care o trăim asemenea lui Isus. Cu cât copiii sunt mai neascultători și mai îndărătnici, cu atât mai mult trebuie să ne străduim să le arătăm că îi iubim. Această atitudine va înlătura orice barieră. Același principiu a fost folosit și de Domnul Isus în relație cu oamenii.
  Ellen White spunea: „Copiii și tinerii trebuie să înceapă să-L caute pe Dumnezeu de timpuriu, deoarece obiceiurile și impresiile pe care le dobândesc la o vârstă fragedă vor exercita o influență puternică asupra vieții și caracterului lor. […] Dumnezeu va lucra cu putere atunci când, în totală dependență de încrederea în El, părinții se vor trezi la realitatea sacrei responsabilități pe care o au și vor căuta să-și educe copiii în mod corespunzător. El va coopera cu acei părinți care se străduiesc să-și educe copiii cu grijă și rugăciune” (FÎ, pp. 58–59).

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă!

  Provocare:

  Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Poliana Banu
  Conferința Oltenia

   

  Vorbește-mi despre Dumnezeu! - Devoțional zilnic. Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...