Articolul precedentBűnbetegek orvossága
  Articolul următorEmpatia

  Să fim o echipă!

  „Faceți-mi bucuria deplină și aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând.” (Filipeni 2:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Orice echipă funcționează pe baza unor reguli stabilite de comun acord între toți membrii care o alcătuiesc și se fundamentează pe corectitudine, respect, influență reciprocă și colaborare.

  Este familia ta o echipă? Dacă nu ești sigur, încearcă să răspunzi la următoarele întrebări: Care sunt lucrurile la care excelează copiii mei? Dar soțul sau soția mea? Care sunt pasiunile lor? Ce rol pot avea ei în echipa familiei noastre? Au dreptul la liberă exprimare, la opinie personală? Ce obiective ne propunem pe termen scurt? Care este scopul nostru suprem? Cine este liderul?

  Dacă s-a pierdut acest spirit de echipă în familia ta, trebuie să începeți să faceți ceva împreună. Poate că e mai simplu ca fiecare să-și vadă de treburile sale, însă nu și mai plăcut. Spiritul de echipă insuflă energie și entuziasm, oferă soluții, propune direcția de lucru și obiectivele care dau sens vieții. Fără acestea, nu va exista nici motivație, nici efort, deci nici rezultate remarcabile. Deși sunt mai mici, copiii trebuie să simtă că fac parte din echipa familiei. Îi putem implica activ, le putem cere părerea cu privire la anumite proiecte comune sau îi putem ruga să ducă la îndeplinire o anumită sarcină. Le transmitem astfel că îi prețuim, că sunt talentați și speciali și că se pot descurca. Acest sentiment de apartenență favorizează cunoașterea unor emoții pozitive. În felul acesta, vor fi motivați să contribuie la bunul mers al echipei. Treburile casnice sau îndatoririle zilnice nu trebuie să fie însă pe primul loc, răpind timp prețios și consumând energie. Familia va fi cu adevărat o echipă dacă membrii ei vor fi împreună și la momentele de închinare ale zilei. Dumnezeu să conducă fiecare echipă care ia naștere în familiile noastre!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă!

  Provocare:

  Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Poliana Banu
  Conferința Oltenia

   

  Să fim o echipă! - Devoțional zilnic. Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...