Articolul precedentÚj élet
  Articolul următorMângâierea, în lumea animală

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  „Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” (Romani 12:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Doamne, dacă voi ajunge vreodată bărbat, atunci voi fi un bărbat cu care mama mea să se mândrească”, sunt cuvintele unei promisiuni solemne pe care John Ashworth, un predicator renumit din Rochdale, Anglia, a făcut-o pe când era în școala primară și pe care, când a ajuns mare, a dorit cu orice preț să o aducă la îndeplinire. A cunoscut lipsurile unui cămin ruinat de viciile tatălui său și a înțeles o parte din rușinea și sărăcia lor, dar și răbdarea mamei sale și felul în care a înfruntat necazurile fără să se plângă. Deși imaginea tatălui i-a întristat copilăria, a avut în schimb tot sprijinul mamei sale, o femeie răbdătoare, care s-a preocupat ca John să arate mereu curat și îngrijit și să fie trimis la școli bune. Peste ani, doamna Ashworth, care i-a oferit cea mai pură și mai altruistă dragoste dintre toate câte există, s-a bucurat la rândul ei de grija fiului ei.

  Indiferent de greutățile prin care viața ne poartă sau de viitorul neclar ce se prevede, niciodată nu trebuie să le lăsăm copiilor impresia că nu sunt importanți pentru noi. Dacă simțim că, într-un moment anume, comportamentul copiilor noștri ne face să fim furioși, să țipăm, să aplicăm o pedeapsă sau să folosim expresii precum „te iubesc dacă…” sau „nu te mai iubesc dacă…”, haideți să oferim exact contrariul a ce se așteaptă ei să primească, să le oferim un sărut, o îmbrățișare, o vorbă caldă și… să urmărim ce se întâmplă!

  Avem exemplul Domnului nostru, care ne iubește indiferent cum arătăm, cât de talentați sau de netalentați suntem și care este statutul nostru social sau academic. Să învățăm din această relație! Să le oferim copiilor noștri dragoste, pur și simplu!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajută-mă,Te rog!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Poliana Banu
  Conferința Oltenia

   

  Iubeşte-mă necondiţionat! - Devoțional zilnic. Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...