Articolul precedentAmi az életben a legfontosabb
  Articolul următorAromoterapia

  Oferă-mi timp de calitate!

  „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Matei 7:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce consideri că este mai important pentru un copil atunci când ne referim la momentele petrecute împreună: cantitatea sau calitatea? Imaginează-ți un mic dejun luat în grabă! Este vorba de timp petrecut împreună, chiar dacă este de scurtă durată și de o calitate discutabilă. Imaginează-ți acum o zi întreagă în care stai cu copilul în aceeași cameră, însă fiecare este preocupat cu treburi diferite! Este un timp folositor? Dar cele cinci minute în care îți îmbrățișezi copilul și îl asiguri că ești lângă el atunci când este descurajat? Parcă e ceva mai bine, așa-i? Ce contează cu adevărat: calitatea sau cantitatea?

  Putem crede că momentele scurte, dar valoroase sunt benefice. Însă, dacă ne raportăm doar la astfel de clipe petrecute în compania copilului, va fi imposibil să aducem calitate suficientă pentru o relație armonioasă. Trebuie să adăugăm și cantitate. Benjamin West afirma: „Un sărut al mamei m-a făcut pictor.” Da, a fost nevoie de un imbold, însă mama sa a continuat să-l susțină și să-l încurajeze zilnic, admirându-i fiecare tablou pictat și oferindu-i sfaturi bine-venite.

  Ellen White ne conștientizează: „Răpindu-le timpul care le aparține de drept, îi lipsiți de educația pe care ar trebui să o primească din partea voastră. Dacă aveți copii, aveți de făcut o lucrare […]. Nu vă neglijați niciodată, dar niciodată, copiii! Ce aveți voi mai de preț decât copiii voștri? Nu lăsați ca ceva să se interpună vreodată între voi și binele copiilor voștri” (FÎ, p. 67).

  Să le oferim copiilor noștri timp de o calitate absolută și în cantitatea necesară!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios!

  Provocare:

  Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Poliana Banu
  Conferința Oltenia

   

  Oferă-mi timp de calitate! - Devoțional zilnic. Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...