Articolul precedentA menny hibátlan igazgyöngye
  Articolul următorRănile trecătoare

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  „Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mă fac asemenea cu moartea Lui.” (Filipeni 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Pentru ca noi să putem cunoaște îndeaproape caracterul și viața Sa divină, Domnul Hristos a preluat natura noastră și a trăit printre noi ca om. Divinitatea s-a dezvăluit în natura umană, slava nevăzută, în forma omenească vizibilă. Astfel, oamenii au putut învăța despre lucruri necunoscute prin intermediul celor cunoscute” (PDH, p. 7).

  Pentru a cunoaște un om, trebuie să cunoaștem Omul. Dumnezeu S-a limitat și S-a dezbrăcat de haina divină pentru ca noi să-L cunoaștem. Altă cale nu a existat. La fel cum nu a existat altă cale prin care omul să fie salvat. În acest punct a început aventura cunoașterii lui Dumnezeu de către om.

  Deseori ne limităm la o cunoaștere superficială a celor din jur și ne mulțumim cu puțin. În biserică găsim oameni cu preocupări și vârste diferite, însă același Duh ne unește pe toți sub acoperișul aceleiași biserici. În numeroase ocazii am auzit (pe bună dreptate) expresii precum: tinerii care fac gălăgie, copiii care plâng în spate,exploratorii care aleargă prin hol. M-am întrebat dacă este suficient să știm doar atât despre cei mici. Acest tip de cunoaștere sumară seamănă cu zicerile (poreclele) din satele românești care s-au transformat treptat în nume de familie: A Ioanei, A Mariei etc. Dacă ne gândim la Ion Creangă, el era știut în Humulești ca Nică al lui Ștefan a Petrei; doar atât se știa despre el și, eventual, câte o năzbâtie.

  Nu este suficient să cunoști doar numele, ci și caracterul unei persoane. În Scriptură, de cele mai multe ori, numele și caracterul sunt echivalente. „Domnul Isus căuta o cale de a ajunge la fiecare inimă. […] [El] reușea […] să ajungă la inima unor ascultători diferiți” (PDH, p. 10). Cunoscându-L pe El, ajungem să ne cunoaștem pe noi înșine și să-i cunoaștem mai bine și pe cei din jur.

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja!

  Provocare:

  Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Mihai Miron
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...