Articolul precedentKrisztus az egyetlen Megváltó
  Articolul următorEcoul cuvintelor mele

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  „Dar va zice cineva: «Tu ai credința, și eu am faptele.» Arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele.” (Iacov 2:18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai importante tensiuni în mediul religios este cea produsă de relația dintre credință și fapte. În termeni moderni, aceasta este înțeleasă uneori ca o tensiune între teorie și practică, între ceea ce se spune și ceea ce se face. Găsim că oamenii se împart în două tabere: unii vorbesc despre credință, dar sunt săraci în fapte, iar alții au o colecție strălucitoare de fapte, dar credința lor este șovăielnică. În fond, tensiunea este falsă. Biblia ne spune că viața de credință este o sursă inepuizabilă de fapte bune.

  Să ai credință înseamnă ceva mai mult decât o serie de afirmații corecte sau cunoștințe teoretice impresionante. O viață marcată de încrederea în Cel Bun este ceva viu care mobilizează ființa spre acțiune și slujire. Autenticitatea unui creștin se probează prin împlinirea cuvintelor lui Hristos (CF, p. 100). Discursul ilustru de la amvonul bisericii trebuie să fie probat prin fapte vrednice de pocăință și de slujire în familie, la locul de muncă și oriunde în societate. Iubirea transformatoare invocată în dezbaterile pe grupe tânjește să fie reflectată față de copii și tineri.

  După cum afirmă Ellen White, „cel care face voia Sa îi va arăta lumii dovada practică a roadelor pe care le manifestă prin ascultare, prin curăție și prin sfințenia caracterului” (loc. cit.). Credința și faptele, cunoștințele și acțiunile merg mână în mână și se împletesc într-un caracter nobil. Isaac Pennington spune că, atunci când se adună pentru a se închina cu adevărat, oamenii sunt ca niște cărbuni aprinși care se încălzesc unul de la altul, fiindcă o mare putere, vigoare și viață curge în toți. În acest context, este suficient ca unul singur să fie autentic, și fenomenul devine molipsitor pentru ceilalți.

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică!

  Provocare:

  Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mihai Miron
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...