Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  „Dar, dacă voi zăbovi, să știi cum trebuie să te porți în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul și temelia adevărului.” (1 Timotei 3:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Atunci când folosesc termenul „biserică”, oamenii se gândesc de cele mai multe ori la o clădire, o construcție deosebită sau un edificiu impunător. Însă în Biblie termenul „biserică” traduce grecescul ekklēsia, care se referă în primul rând la adunarea poporului. Așadar, ideea de comunitate primează și deschide un orizont diferit cu privire la ce facem noi în ziua de odihnă. Această dimensiune este mult mai caldă, mai prietenoasă și se distanțează de percepția că biserica înseamnă patru (sau mai multe) ziduri.

  Atunci când făceam primii pași în sânul comunității de așteptători ai parusiei (revenirii), acest mod de a percepe și a trăi viața de biserică îmi sugera că nu am greșit adresa. Văzusem și vizitasem multe clădiri impozante și catedrale frumoase, picturi ilustre și crucifixe ferecate, dar nimic nu se compara cu pasiunea pentru adevăr a unui grup de oameni care studiau Cuvântul lui Dumnezeu și mijloceau unul pentru altul în rugăciune.

  O altă dimensiune importantă este aceea că, atunci când oamenii intră pe poarta bisericii, ei nu pășesc în calitate de doctori, ingineri, profesori, avocați, muzicieni sau casnice. Toți cei care vin la închinare se înfățișează ca frați și surori, păcătoși autentici care au nevoie disperată de un mântuitor. Într-o comunitate de credincioși, importanța statului social și valoarea de sine nu se măsoară cu apropiații noștri, ci cu Aproapele nostru comun.

  Acolo unde este tensiune, există viață; acolo unde sunt oameni, există greșeli și căderi, dar se obțin și multe biruințe. O comunitate cu idealuri comune, care înlătură orgolii, competiții, mize personale și ambiții, va constitui o oază și un refugiu de care are nevoie orice om. Dumnezeu cheamă și astăzi biserica să rămână… biserică.

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta!

  Provocare:

  Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mihai Miron
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...