Articolul precedentIsten teljesebb megismerése
  Articolul următorCine este mai tare?

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  „Preaiubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.” (1 Ioan 4:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Antoine de Saint-Exupéry spunea că „adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb”. Probabil că aceasta este cea mai înaltă așteptare și cea mai profundă nevoie a omului. Un copil, un adolescent, un tânăr sau un adult tânjește după iubire necondiționată. Chiar și un vârstnic mai are loc în suflet pentru un strop de iubire.

  Dragostea este o afacere în pierdere, o risipă, pentru că atunci când iubești cu adevărat nu te aștepți la profit, la… ce-ți iese. Iubirea condiționată încetează să mai fie iubire. Dacă Dumnezeu Și-ar fi condiționat iubirea, cel mai probabil El ar fi rămas Dumnezeu, dar nu ar mai fi fost Dumnezeul iubirii, pentru că „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8)! Dacă Tatăl Și-ar fi făcut calcule, atunci nu L-ar fi dat pe Fiul Său să moară pentru noi. Biblia dezvăluie că „Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi”(Romani 5:8). Uitându-ne în jur, observăm că răspunsul oamenilor la sacrificiul fără precedent este unul aparent nepromițător. Cu toate acestea, El a suferit moartea, și încă moarte de cruce.

  O altă dimensiune a iubirii este caracterul ei transformator. Dragostea necondiționată nu este statică, ci ea îl transformă atât pe cel care iubește, cât și pe cel iubit. Cel înzestrat cu o asemenea experiență va fi condus spre dimensiuni nebănuite ale cunoașterii de sine. Comunitatea se va schimba în măsura în care va cunoaște din experiență cele două dimensiuni ale dragostei divine. În fond, este mai greu să-i iubești pe cei din casa ta și mai ușor să-i iubești pe cei aflați la distanță. Mereu căutăm să-i convertim pe cei aflați departe, dar uităm că și cei din proximitatea noastră „vor cunoaște […] că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții” (Ioan 13:35).

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină!

  Provocare:

  Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mihai Miron
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească - Devoțional zilnic. Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...