Articolul precedentAz engedelmesség öröme
  Articolul următorPuterea unităţii

  Rugăciune pentru copiii tăi

  „Și, după ce treceau zilele de ospăț, Iov chema și sfințea pe fiii săi: se scula dis-de-dimineață și aducea pentru fiecare din ei câte o ardere-de-tot. Căci zicea Iov: «Poate că fiii mei au păcătuit și au supărat pe Dumnezeu în inima lor.» Așa avea Iov obicei să facă.” (Iov 1:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Despre patriarhul Iov citim în Scriptură că era „fără prihană și curat la suflet” și că „se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău” (Iov 1:1). El a trăit o viață sfântă înaintea lui Dumnezeu. A realizat multe lucruri în viață, a fost mai mare decât „toți locuitorii Răsăritului” (Iov 1:3), dar nu a câștigat respectul oamenilor prin bogăția și influența lui, ci prin frica lui de Dumnezeu. Atașamentul său față de Dumnezeu s-a extins și la viața copiilor săi. El și-a iubit foarte mult copiii, așa că își începea fiecare zi aducând o jertfă Domnului pentru ei, astfel încât, chiar dacă păcătuiau, să primească milă și iertare. Acest act zilnic al lui Iov simbolizează rugăciunea părintească.

  Și astăzi este nevoie ca tatăl și mama să se roage pentru copiii lor dimineața și seara. Satana ispitește copiii de la cea mai mică vârstă, când caracterul lor poate fi ușor influențat, scopul său fiind să-i ducă pe calea pieirii în pași mici. În această luptă spirituală, rugăciunea părintească are un rol imens de jucat. Dumnezeu ascultă rugăciunile părinților pentru copii și, în providența Lui, îi ocrotește pe acești copii, de orice vârstă ar fi ei. Rezultatul acestor rugăciuni va fi văzut de părinți doar parțial în această viață pământească, dar cele mai multe rezultate vor fi văzute în ziua mântuirii.

  Dragi părinți, continuați să vă rugați pentru copiii voștri! Puteți avea copii cu frică de Dumnezeu sau copii înstrăinați de Domnul, dar nimeni nu poate fi vreodată în siguranță. Rugăciunea voastră îi pune pe copiii voștri în mâna lui Hristos, care aduce cauza lor în fața lui Dumnezeu și le oferă toate ocaziile să-L aleagă și să-I fie credincioși!

  Roagă-te și astăzi pentru copiii tăi, dar nu doar pentru ca ei să obțină succesul cotidian, ci ca să-L cunoască pe Domnul Isus Hristos, singurul Mântuitor!

  Provocare:

  Nu uita că Isus mijlocește pentru tine în fiecare zi, te ajută când ești în nevoie și nu obosește niciodată! Fii și tu un părinte asemenea Lui!

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Rugăciune pentru copiii tăi - Devoțional zilnic. Roagă-te și astăzi pentru copiii tăi, dar nu doar pentru ca ei să obțină succesul cotidian, ci ca să-L cunoască pe Domnul Isus Hristos, singurul Mântuitor! PROVOCARE: Nu uita că Isus mijlocește pentru tine în fiecare zi, te ajută când ești în nevoie și nu obosește niciodată! Fii și tu un părinte asemenea Lui!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...