Articolul precedentIsten műhelyében formálódva
  Articolul următorÎn unitate stă puterea

  Cu glasul iubirii

  „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine.” (Ioan 10:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  În spatele celor mai mari bucurii ale vieții de familie stă umblarea cu Dumnezeu, dar chiar și pentru părinții creștini uneori este dificil să-și crească copiii pentru Domnul. Nimeni nu poate fi adus la Domnul cu forța, nici măcar copiii. Pentru ca părinții să-și îndrepte copiii către Dumnezeu, ei înșiși trebuie să cunoască dragostea Mântuitorului. Nici Domnul Isus nu a obligat pe nimeni să-L urmeze, ci El li s-a adresat celor care L-au urmat ca și cum i-ar cunoaște; în felul acesta, cuvântul Lui de chemare a fost unul personal, la care mulți au răspuns.

  Părinții ar trebui să-și cunoască copiii îndeaproape, să știe care sunt dorințele lor, să le studieze natura și să se străduiască să le modeleze caracterul cu dragoste în fiecare zi. Natura tânără poartă diferite mici manifestări de rebeliune împotriva lui Dumnezeu, care, dacă nu sunt observate de părinte, se consolidează și ulterior pot fi corectate cu greu. Copiii au diferite naturi, motiv pentru care metoda de educare trebuie să fie și ea diferită, părintele învățând-o doar dacă este în legătură cu Acela care cunoaște fiecare suflet de aproape. Cu toate acestea, trebuie făcută o distincție între metoda educației și principiile care trebuie predate. Metoda nu înseamnă că la unii tineri poate fi omis ceva din principiile divine. Toți tinerii trebuie să învețe secretul succesului vieții pe pământ și în cer: hărnicia, ordinea, onestitatea și reverența care poate fi descoperită în legea lui Dumnezeu. Când un părinte îi explică și îi arată separat fiecăruia dintre copiii săi de ce aceste virtuți sunt importante în viață și, lucrul cel mai important, îi învață să Îl pună pe Dumnezeu mai presus de toate, el nu dorește să-și convingă copiii să se teamă de Dumnezeu datorită autorității părintești, ci prin cuvântul iubirii, care aduce rezultatele așteptate în timp.

  Să ne rugăm să recunoaștem acele aspecte din caracterul copiilor noștri care trebuie lustruite. Să cerem de asemenea și înțelepciunea ca să le putem dezvălui în mod eficient copiilor noștri aceste aspecte și să-i putem sprijini în lupta lor.

  Provocare:

  Să-i cunoaștem pe copiii noștri, să vorbim în limba iubirii și să-L urmăm pe Hristos împreună cu ei.

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Cu glasul iubirii - Devoțional zilnic. Să ne rugăm să recunoaștem acele aspecte din caracterul copiilor noștri care trebuie lustruite. Să cerem de asemenea și înțelepciunea ca să le putem dezvălui în mod eficient copiilor noștri aceste aspecte și să-i putem sprijini în lupta lor. PROVOCARE: Să-i cunoaștem pe copiii noștri, să vorbim în limba iubirii și să-L urmăm pe Hristos împreună cu ei.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...