Articolul precedentEgészség és tiszta gondolkodás
  Articolul următorZâmbeşte!

  Creşterea familiei e asigurată de Dumnezeu

  „Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu ca să mâncați o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmii 127:1,2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Sper că nu te-ai trezit devreme în această dimineață în zadar. Dar când vei face asta în zadar și când o vei face cu rezultate? Înțeleptul Solomon spune că nu are rost să te trezești devreme și să te culci târziu dacă nu faci asta cu Domnul. Ritmul vieții în această lume include trezirea devreme și culcarea târzie, dar nu toată lumea o face cu Dumnezeu. Copilul lui Dumnezeu însă trăiește zi de zi, de la trezirea devreme până la culcarea târzie, sub călăuzirea Creatorului și cu convingerea că tot ceea ce face nu va fi în zadar, căci lucrarea pe care o face este binecuvântată. Dar merită oare să investim în construirea și paza caselor? Pentru a înțelege cu acuratețe înțelesul spiritual al acestui verset, este important să examinăm textul ebraic, care este mult mai bogat în semnificații. Termenul ebraic tradus prin „a zidi” este banah și are un dublu sens: construirea unei case și construirea unei familii. Un alt lucru interesant este că sensurile verbului „a zidi” și ale substantivului „fiu” sunt interconectate în ebraică, așa că am putea spune „a zidi un băiat sau un fiu”, adică o familie.

  De fapt, cel mai important lucru de făcut este să construim o familie. Merită să te trezești devreme și să te culci târziu, dar nu poți face acest lucru fără Domnul. Dacă construirea și paza casei fizice necesită ajutorul Domnului, astfel încât să nu fie în zadar, cât de important este ajutorul Său în construirea și păzirea casei spirituale.

  Roagă-te astăzi ca dezvoltarea spirituală a familiei tale să poată fi realizată cu succes! Cere sfatul și ajutorul Domnului pentru a reuși!

  Provocare:

  Cum ai construit până acum această casă spirituală? Singur, prin cunoștințele și puterea ta, sau cu Domnul? Ai căutat îndrumarea Lui și sfatul Său în fiecare dimineață pentru a construi această casă spirituală?

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Creşterea familiei e asigurată de Dumnezeu - Devoțional zilnic. Roagă-te astăzi ca dezvoltarea spirituală a familiei tale să poată fi realizată cu succes! Cere sfatul și ajutorul Domnului pentru a reuși! PROVOCARE: Cum ai construit până acum această casă spirituală? Singur, prin cunoștințele și puterea ta, sau cu Domnul? Ai căutat îndrumarea Lui și sfatul Său în fiecare dimineață pentru a construi această casă spirituală?
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...