Articolul precedentEgészség és tiszta gondolkodás
  Articolul următorZâmbeşte!

  Creşterea familiei e asigurată de Dumnezeu

  „Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu ca să mâncați o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmii 127:1,2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Sper că nu te-ai trezit devreme în această dimineață în zadar. Dar când vei face asta în zadar și când o vei face cu rezultate? Înțeleptul Solomon spune că nu are rost să te trezești devreme și să te culci târziu dacă nu faci asta cu Domnul. Ritmul vieții în această lume include trezirea devreme și culcarea târzie, dar nu toată lumea o face cu Dumnezeu. Copilul lui Dumnezeu însă trăiește zi de zi, de la trezirea devreme până la culcarea târzie, sub călăuzirea Creatorului și cu convingerea că tot ceea ce face nu va fi în zadar, căci lucrarea pe care o face este binecuvântată. Dar merită oare să investim în construirea și paza caselor? Pentru a înțelege cu acuratețe înțelesul spiritual al acestui verset, este important să examinăm textul ebraic, care este mult mai bogat în semnificații. Termenul ebraic tradus prin „a zidi” este banah și are un dublu sens: construirea unei case și construirea unei familii. Un alt lucru interesant este că sensurile verbului „a zidi” și ale substantivului „fiu” sunt interconectate în ebraică, așa că am putea spune „a zidi un băiat sau un fiu”, adică o familie.

  De fapt, cel mai important lucru de făcut este să construim o familie. Merită să te trezești devreme și să te culci târziu, dar nu poți face acest lucru fără Domnul. Dacă construirea și paza casei fizice necesită ajutorul Domnului, astfel încât să nu fie în zadar, cât de important este ajutorul Său în construirea și păzirea casei spirituale.

  Roagă-te astăzi ca dezvoltarea spirituală a familiei tale să poată fi realizată cu succes! Cere sfatul și ajutorul Domnului pentru a reuși!

  Provocare:

  Cum ai construit până acum această casă spirituală? Singur, prin cunoștințele și puterea ta, sau cu Domnul? Ai căutat îndrumarea Lui și sfatul Său în fiecare dimineață pentru a construi această casă spirituală?

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...