Articolul precedentAz élet vetése és aratása
  Articolul următorRecunoştinţa

  Moştenire de la Domnul

  „Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgețile în mâna unui războinic, așa sunt fiii făcuți la tinerețe. Ferice de omul care își umple tolba de săgeți cu ei! Căci ei nu vor rămâne de rușine când vor vorbi cu vrăjmașii lor la poartă.” (Psalmii 127:3-5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai mari responsabilități în viață este îngrijirea familiei – să ai copii și să îi crești. Deși cineva ar putea avea talentul de a face acest lucru, Scriptura spune că este un dar de la Dumnezeu, chiar o moștenire! Moștenirea include cele mai valoroase lucruri pe care părinții le lasă în urmă pentru copiii lor. O mulțime de oameni se așteaptă la o moștenire în viață, dar ce fac ei cu ea? Cum o utilizează? Vor păstra și vor dezvolta averea moștenită sau o vor risipi?

  Una dintre cele mai mari moșteniri de la Domnul pentru oamenii căsătoriți o constituie copiii. Ce fac părinții cu această moștenire? Dumnezeu se așteaptă ca ei să fie credincioși și să-și consacre copiii. Dar cum? Pe lângă consacrarea prin rugăciune, Dumnezeu se așteaptă ca părinții să nu sporească numai bunurile materiale pentru copiii lor, ci să contribuie și la dezvoltarea caracterului lor. În mâinile părinților, adolescenții trebuie să fie ca săgeata din mâna eroului. Adevăratul erou face fiecare săgeată cu propriile sale mâini, știind din ce este făcută, așa că este sigur că va lovi ținta. Părinții creștini trebuie de asemenea să cunoască îndeaproape slăbiciunile și punctele forte ale copiilor lor, dar pentru a face acest lucru trebuie să-și petreacă timpul cu ei, să descopere modalitățile în care își ajută copiii să ajungă la țintă. Această țintă trebuie să fie viața veșnică. Adevărata fericire a unei familii este atunci când copiii au ajuns la destinație.

  Roagă-te ca prin înțelepciune și călăuzire divină să poți modela caracterul copiilor tăi, astfel încât să-i poți conduce la destinație!

  Provocare:

  Cât timp ai petrecut cu copiii tăi? Ai studiat caracterul lor și modalitățile prin care să-i duci la destinație? Nu uita: copiii sunt cea mai mare moștenire pe care ți-a dat-o Dumnezeu! Pregătește-i pentru Împărăția Domnului!

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Moştenire de la Domnul - Devoțional zilnic. Roagă-te ca prin înțelepciune și călăuzire divină să poți modela caracterul copiilor tăi, astfel încât să-i poți conduce la destinație! PROVOCARE: Cât timp ai petrecut cu copiii tăi? Ai studiat caracterul lor și modalitățile prin care să-i duci la destinație? Nu uita: copiii sunt cea mai mare moștenire pe care ți-a dat-o Dumnezeu! Pregătește-i pentru Împărăția Domnului!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...