Nu uita de părinţii tăi!

  „Elisei a părăsit boii, a alergat după Ilie și a zis: «Lasă-mă să sărut pe tatăl meu și pe mama mea și te voi urma.» Ilie i-a răspuns: «Du-te și apoi întoarce-te, dar gândește-te la ce ți-am făcut.” (1 Împărați 19:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Mulți oameni, atunci când reușesc în viață, uită de unde au început și cine au fost cei care i-au învățat și i-au sprijinit. Iubirea părintească este unul dintre cele mai mari cadouri din viața unei persoane. Oricum ar fi fost ei, totuși părinții sunt cei pe care putem conta.

  Elisei a avut o relație specială cu părinții lui, lucrând cu ei încă de când era copil, iubindu-i și respectându-i, știind că le datora toate cunoștințele și oportunitățile. „În timp ce își unea eforturile cu tatăl său în îndatoririle vieții de familie, el învăța să conlucreze cu Dumnezeu” (PR, p. 154). Comportamentul lui ascultător l-a pregătit să facă lucrările lui Dumnezeu mai târziu. Când Ilie l-a găsit, el făcea munca grea pe moșia familiei. Ilie și-a aruncat mantia peste el, ceea ce însemna chemarea la ucenicie. Elisei știa că era chemarea lui Dumnezeu, așa că a tratat-o cu respect. Tot ce a cerut a fost: „Lasă-mă să sărut pe tatăl meu și pe mama mea și te voi urma.” El și-a iubit foarte mult părinții și, înainte să urmeze chemarea, a vrut să le mulțumească pentru ultima dată pentru ceea ce au făcut pentru el.

  Tu ce crezi: cine e responsabil pentru realizările din viața ta? Tu? Sau observi providența lui Dumnezeu în faptul că ți-a dat părinți care te-au pregătit pentru viață? Îi ești recunoscător lui Dumnezeu pentru părinții tăi? Le ești recunoscător părinților tăi pentru tot ce au făcut pentru tine? Amintește-ți că nu ai realizat nimic în viață singur, iar acest lucru nu se va schimba în viitor!

  Roagă-te să poți fi întotdeauna un copil recunoscător față de părinții tăi, dar mai presus de toate față de Dumnezeu!

  Provocare:

  Mulțumește-I Domnului că te-a binecuvântat cu părinți, mulțumește-le părinților tăi pentru că au făcut tot ce au putut pentru tine! Câtă vreme poți, lucrează împreună cu ei în activitățile de zi cu zi, pentru a învăța să cooperezi cu Dumnezeu!

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Nu uita de părinţii tăi! - Devoțional zilnic. Roagă-te să poți fi întotdeauna un copil recunoscător față de părinții tăi, dar mai presus de toate față de Dumnezeu! PROVOCARE: Mulțumește-I Domnului că te-a binecuvântat cu părinți, mulțumește-le părinților tăi pentru că au făcut tot ce au putut pentru tine! Câtă vreme poți, lucrează împreună cu ei în activitățile de zi cu zi, pentru a învăța să cooperezi cu Dumnezeu!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...