Articolul precedentPéter létráján
  Articolul următorPrietenii adevăraţi

  Reînnoire adevărată

  „Să vă înnoiți în duhul minții voastre.” (Efeseni 4:23)

  Ascultă ediția audio aici.

  De ce este important să ne reînnoim mintea? Și ce înseamnă duhul minții noastre? Este voia lui Dumnezeu ca ceea ce El a ascuns în adâncurile sufletelor noastre, în urma creației, să nu moară ca urmare a păcatului. După căderea în păcat, natura umană perfectă pe care ne-a dat-o Dumnezeu s-a degradat, astfel încât omul nu mai poate trăi potrivit principiilor divine. Cu toate acestea, Dumnezeu nu a lăsat omul singur în această luptă strânsă. Marea întrebare este: Ce sau cine câștigă teren în viața ta – o decizie atentă a rațiunii sau o voce divină din adâncurile rațiunii?

  În viața de familie, cu fiecare decizie luată, avem o mare influență unul asupra celuilalt: soț și soție, părinți și copii. Când luăm o nouă decizie, iar viața noastră și viața de familie trec printr-o reînnoire, oare pe ce bază se întâmplă asta? Numai prin reînnoirea minții sau prin reînnoirea duhului minții. Reînnoirea minții poate avea loc și fără Dumnezeu, atunci când, pe baza unor argumente logice sau de sănătate, se evaluează importanța realizării unei schimbări în viață, reînnoirea obiceiurilor și a planurilor. Aproape fiecare ființă umană poate face acest lucru, chiar dacă nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Nici măcar nu trebuie să fii religios ca să fii un soț sau un tată bun. Priviți din exterior, uneori despre acești oameni se spune că trăiesc vieți mai frumoase chiar și decât cei credincioși. Cu toate acestea, schimbarea substanțială a vieții nu se bazează pe argumente logice, ci pe angajamentul divin, care este decizia și răspunsul omului la vocea interioară pe care o consideră întotdeauna importantă în mintea lui. Prin puterea lui Isus Hristos, omul nu numai că își va reînnoi viața exterioară, ci prin duhul minții sale va avea parte de adevărata reînnoire pe care și-a dorit-o dintotdeauna.

  Roagă-te pentru o reînnoire sinceră și pentru a te lăsa condus de glasul Duhului Sfânt!

  Provocare:

  Să ne influențăm reciproc în viața noastră personală și de familie prin descoperirea Duhului lui Dumnezeu, singurul care ne poate reînnoi pe deplin.

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Reînnoire adevărată - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru o reînnoire sinceră și pentru a te lăsa condus de glasul Duhului Sfânt! PROVOCARE: Să ne influențăm reciproc în viața noastră personală și de familie prin descoperirea Duhului lui Dumnezeu, singurul care ne poate reînnoi pe deplin.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.