Articolul precedentA lélek lélegzetvétele
  Articolul următorConfidenţialitatea

  Viaţă datorită mielului

  „Moise a chemat pe toți bătrânii lui Israel și le-a zis: «Duceți-vă de luați un miel pentru familiile voastre și înjunghiați Paștele.»” (Exodul 12:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când poporul israelit și-a petrecut ultima noapte în Egipt, fiecare familie a trebuit să omoare mielul pascal. Cea de-a zecea plagă urma să lovească toate familiile din țară, cu excepția celor care ascultaseră de cuvântul Domnului. Îngerul morții a trecut prin tot Egiptul și i-a ucis pe toți întâii născuți, dar familiile care au ascultat de cuvântul Domnului ucigând mielul și apoi ungând stâlpul ușilor cu sângele lui și mâncând carnea lui friptă au scăpat de doliu. Această sarcină importantă a trebuit să fie îndeplinită de către capul familiei, salvând viața întregii familii.

  În calitate de creștini, la fiecare Cină a Domnului comemorăm sacrificiul mântuitor al Domnului Isus Hristos. La fel ca prima dată, când fiecare tată și-a condus familia într-o ceremonie de ascultare și astfel au supraviețuit cu toții, și astăzi este sarcina taților să avertizeze în mod constant familia cu privire la harul lui Dumnezeu. Tatăl este cel care trebuie să mențină spiritualitatea familiei, amintindu-le neobosit celor dragi de sacrificiul mântuitor al Domnului Isus Hristos. Desigur, implicarea tatălui nu poate oferi de una singură mântuire pentru întreaga familie, pentru că aceasta este personală, dar ca păzitor trebuie să aibă grijă și să-i învețe pe cei pe care Dumnezeu i-a dat în dar. Cu ocazia primului Paște, după ce capul familiei a uns stâlpul ușii, el și familia lui au mâncat din carnea de miel. Pentru noi, consumul cărnii de miel simbolizează primirea vieții și a învățăturilor lui Hristos.

  Roagă-te să-ți poți îndeplini calitatea de părinte!

  Provocare:

  Tatăl familiei să devină zilnic una cu Hristos, să facă acest lucru în familie, atât prin cuvintele, cât și prin acțiunile sale. Să-și salveze membrii familiei de îngerul morții avertizându-i și învățându-i cum să asculte de voia lui Dumnezeu. Dumnezeu să întărească și să binecuvânteze părinții!

  Amota Lóránt
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Viaţă datorită mielului - Devoțional zilnic. Roagă-te să-ți poți îndeplini calitatea de părinte! PROVOCARE: Tatăl familiei să devină zilnic una cu Hristos, să facă acest lucru în familie, atât prin cuvintele, cât și prin acțiunile sale. Să-și salveze membrii familiei de îngerul morții avertizându-i și învățându-i cum să asculte de voia lui Dumnezeu. Dumnezeu să întărească și să binecuvânteze părinții!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...