Articolul precedentA fejlődés titka
  Articolul următorUn spirit liber

  Un copil special

  „Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui.” (Isaia 9:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Secolele veneau și treceau cu o succesiune de nestăvilit. Rasa umană împărțită în diferite națiuni își continua existența dureroasă, permanent amenințată de războaie, exploatare, boli și suferință. Setea de putere dădea naștere marilor imperii, care se pretindeau aducătoare de civilizație, dar care în realitate exploatau în favoarea unei aristocrații frivole și oportuniste. Poeții îi slăveau pe eroii neamului lor, care de fapt vărsau mult sânge și apoi și sângele lor era vărsat de sabia unui alt erou. În ciuda tuturor aparențelor, omenirea se tăvălea într-o mlaștină morală teribilă, situație dusă la desăvârșire de Imperiul Roman.

  Pe de altă parte, poporul evreu rătăcea dureros de departe de planul lui Dumnezeu. Scriptura îi descrie pe israeliți ca pe unii care zac în întuneric. Zeii Romei și egoismul și prejudecățile evreilor Îl alungaseră pe Dumnezeu din inima oamenilor, transformând planeta într-o văgăună întunecată plină de iluzii fermecătoare și de strigăte disperate, într-un nonsens perpetuu. Ce trist!

  În negura densă a lumii condamnate, un Copil se naște la marginea unui mic sat din Iudeea, în condiții de neimaginat pentru generația noastră. A venit dintr-o altă lume ca să locuiască în cel mai infect cotlon din universul lui Dumnezeu. A venit într-un corp uman, însușindu-și toată degenerarea acestuia de patru mii de ani, toate „consecințele acțiunii legii eredității. Care erau consecințele acestea se poate vedea în istoria strămoșilor Săi pământești” (VI, p. 33). Este cea de-a doua persoană a Dumnezeirii, care Și-a părăsit existența cerească, dispărând instantaneu de pe tronul universului, transformându-Se într-un embrion. Venind în lumea noastră întunecată, Hristos a ales „să ducă lupta vieții așa cum trebuie să o ducă orice vlăstar omenesc, cu riscul de a da greș și a pierde veșnicia. […] Aici este iubirea! Minunează- te, cerule, și rămâi încremenit, pământule!” (Ibidem, p. 34).

  Doamne, Îți mulțumesc pentru darul Fiului Tău!

  Provocare:

  Meditează azi măcar un sfert de oră la întruparea lui Isus!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Un copil special - Devoțional zilnic. Doamne, Îți mulțumesc pentru darul Fiului Tău! PROVOCARE: Meditează azi măcar un sfert de oră la întruparea lui Isus!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...