Articolul precedentÁllhatatos hit
  Articolul următorO jumătate de kilogram de unt

  De ce Maria?

  „Maria a zis: «Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!»” (Luca 1:38)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, la biserică, mi-am pus copilașul născut de câteva săptămâni în brațele unei tinere aproape gata să înceapă primul ei an de liceu. Reacția ei a fost naturală. Momentul însă a surprins-o pe mama tinerei cu garda jos și a trebuit să o opresc să nu intervină: avea o mare îndoială că „copilul” ei ar ști să țină în brațe un nou-născut!

  Am crezut întotdeauna că tânăra Maria a avut undeva între 15 și 17 ani atunci când îngerul a venit la ea cu acele cuvinte alese: „Plecăciune ție…”. Nu te surprinde situația: o tânără, aproape copilă, primește o însărcinare atât de importantă și chiar împovărătoare precum aceea de a fi mama Domnului Isus? De ce Maria?

  Scriitorii iudei îi identificau pe aceia despre care scriau ca fii și fiice ale anumitor persoane. Faptul că evanghelistul nu îi amintește pe părinții Mariei este probabil un indiciu că ei nu mai erau în viață. Aceasta ar explica originea ei umilă și căsătoria,din nevoia de protecție, cu un om bun, dar mai în vârstă, având deja copii și văduv.

  În puținele descrieri biblice cu privire la persoana ei, Maria este adesea surprinsă meditând sau cumpănind Cuvântul lui Dumnezeu: „Maria păstra toate cuvintele acelea și se gândea la ele în inima ei” (Luca 2:19). Ea a fost aleasă pentru că, la timpul hotărât, caracterul ei reflecta mai îndeaproape idealurile divine de mamă decât caracterul oricărei alte fiice a lui David. Făcea parte din acea minoritate selectă care „aștepta mângâierea lui Israel”.

  Ce frumos este pusă în contrast atitudinea ei de supunere față de planul lui Dumnezeu atunci când primește vestea alegerii sale cu atitudinea de necredință a rudei Zaharia, care află de la același mesager că va avea și el un fiu. Implicațiile și complicațiile în dreptul Mariei erau totuși cu mult mai mari…

  Dumnezeu Însuși i-a oferit unei asemenea tinere o încredere greu de cuprins cu mintea. Roagă-te să folosești măcar o parte din încrederea pe care ți-o acordă Dumnezeu!

  Provocare:

  Oferă-le și tu unor astfel de tineri măcar o parte din această încredere!

  Flavius Agape
  Conferința Transilvania de Sud

   

  De ce Maria? - Devoțional zilnic. Dumnezeu Însuși i-a oferit unei asemenea tinere o încredere greu de cuprins cu mintea. Roagă-te să folosești măcar o parte din încrederea pe care ți-o acordă Dumnezeu! PROVOCARE: Oferă-le și tu unor astfel de tineri măcar o parte din această încredere!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...