Mielul lui Dumnezeu la 12 ani

„Isus le-a răspuns: «Învățătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine.»” (Ioan 7:16)

Ascultă ediția audio aici.

De unde știa Isus cine este? Atât de mult S-a dezbrăcat Domnul Hristos de Sine, încât atunci când a venit în lume ca prunc, a avut nevoie să învețe toate de la început. Maria a fost cea care s-a ocupat de inițierea fiului său în lumea Vechiului Testament. Studiul profețiilor mesianice contura încet-încet în mintea copilului Isus o misiune pe care urma să o înțeleagă mai târziu.

Dar care a fost momentul în care acest Copil special a înțeles că El este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii? Poporul ales putea cunoaște voia lui Dumnezeu prin două canale: Scriptura și legea ceremonială. Toate sărbătorile reprezentau momente importante din planul de mântuire. Prima sărbătoare la care a participat copilul Isus a fost Paștele, pe când avea 12 ani. A urmărit cu mare atenție întregul serviciu solemn, a văzut preotul în veșmintele lui albe și mielul de jertfă sângerând pe altar, și gânduri noi apăreau în mintea Lui fragedă. „Tăcut și adâncit în cugetare, părea că studiază o mare problemă. Atunci I se descoperea Mântuitorului taina misiunii Sale” (VI, p. 58). Cu alte cuvinte, copilul Isus a aflat că este Mielul lui Dumnezeu! Este un moment de răscruce în viața Lui. El putea refuza misiunea de a lua locul mielului înjunghiat. Putea spune că nu este drept. Câți dintre noi nu am fi făcut astfel? Sau putea să aibă pretenții de genul: „Nu știți cine sunt Eu?” și să pretindă superioritate. O, câți dintre noi nu am făcut uneori așa ceva? Ce trist! Dar Mielul lui Dumnezeu, care avea doar 12 ani, nu face cu niciun chip nici una, nici alta. „Timp de optsprezece ani, de când înțelesese că era Fiul lui Dumnezeu, El a recunoscut legătura care-L unea cu familia din Nazaret și Și-a îndeplinit obligațiile de fiu, de frate, de prieten și de cetățean” (Ibidem, p. 61). Iată de ce îmi plec genunchii!

Doamne, vreau să îmi îndeplinesc cu și mai multă credincioșie datoriile mele de azi!

Provocare:

Revizuiește-ți astăzi relația cu Dumnezeu!

Miklos Palffi
Conferința Transilvania de Nord

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor