Articolul precedentLegyünk éberek!
  Articolul următorModestia

  Adolescentul discret

  „El nu va striga, nu-Și va ridica glasul și nu-l va face să se audă pe ulițe.” (Isaia 42:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Isus nu S-a izolat într-o chilie, departe de oameni, ci, dimpotrivă, a trăit aproape de ei, a intrat în casele lor, a ascultat durerile inimii care nu puteau fi spuse altora și, deși nu a făcut nimic supranatural, prezența Lui a fost totuși o mângâiere pentru suferinzi. Nu a fost întotdeauna bine primit, ci adesea a trebuit să îndure dezaprobarea, opoziția și batjocura. Uneori, cele mai bune intenții și gesturile pline de tact erau întâmpinate cu răutate. Rabinii locali Îi dezaprobau comportamentul atunci când nu putea să fie de acord cu ei. „Din tinerețe a trebuit să învețe lecția grea că trebuie să tacă și să sufere cu răbdare” (VI, p. 65).

  Deși nu a fost un singuratic, Isus a fost un adolescent discret. Nu căuta să iasă în evidență, nu căuta popularitatea, cu toate că știa cine este. Printre consătenii Lui gălăgioși, între frații Lui mai mari, dar chiar și față de Iosif și Maria, Isus s-a simțit singur. „În copilărie, tinerețe și maturitate, Isus a fost singur. În sfințenia și credincioșia Sa, El a călcat singur teascul și niciun om n-a fost cu El. A dus povara teribilă a răspunderii pentru salvarea oamenilor. Știa că, dacă nu se face o hotărâtă schimbare în principiile și țelurile neamului omenesc, toți vor fi pierduți. Această povară apăsa asupra sufletului Său și nimeni nu-și putea închipui cât era de grea. Cu o stăruință neabătută Și-a îndeplinit planul vieții Lui, acela de a fi Lumina oamenilor” (Ibidem, p. 70).

  Avem astăzi marele privilegiu să călcăm pe urmele acestui mare Adolescent, care a trăit printre noi „plin de har și de adevăr” (Ioan 1:14). Indiferent dacă ești copil sau adult, acest Erou te atrage ca un magnet. În cămăruțele ascunse ale minții tale, ești un singuratic. Simți că cei din jurul tău nu te înțeleg, poate chiar ai fost respins… Refugiază-te la Hristos! El știe deja. Nu renunța, urmează-L neabătut, și te va duce la victorie!

  Doamne, ajută-mă să Te știu aproape și în singurătatea mea!

  Provocare:

  Interesează-te astăzi de cineva din anturajul tău cu care nu ai mai vorbit de mult timp!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Adolescentul discret - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să Te știu aproape și în singurătatea mea! PROVOCARE: Interesează-te astăzi de cineva din anturajul tău cu care nu ai mai vorbit de mult timp!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...