Articolul precedentVédelem minden kísértés ellen
  Articolul următorZvonuri şi bârfe

  În atelierul lui Iosif

  „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.” (2 Tesaloniceni 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Munca fizică este privită cu dispreț, fiind considerată potrivită pentru needucați sau pentru săraci ori o povară care face viața grea. Uneori se aude îndemnul destinat copiilor: „Învață carte, ca să nu fie nevoie să mergi la sapă!” Este un îndemn bun, deoarece într-adevăr nu este o cinste ca un copil să fie needucat. Dar nici disprețul pentru munca fizică nu este o cinste. S-a descoperit de fapt că există o legătură strânsă între stilul de viață sedentar și moartea prematură. De asemenea, omul, fiind o ființă psihosomatică, are nevoie să fie conectat și la realitățile fizice, ceea ce îi oferă o viață deplină și un anumit grad de independență. Cei care efectuează și lucru manual își dezvoltă creativitatea și unele îndemânări care sunt absente la ceilalți. Dincolo de acestea, munca fizică este un instrument de disciplină, funcționând ca o frână când vine vorba de pasiunile păcătoase ale ființei umane.

  Isus nu s-a dat înapoi de la muncă. Societatea în care s-a născut trăia preponderent din munca fizică. Dacă am pune în balanță durata lucrării publice a Domnului Hristos și timpul cât a lucrat în atelierul lui Iosif, balanța ar înclina puternic în favoarea celui din urmă. Timp de aproape treizeci de ani, copilul, adolescentul și tânărul Isus a lucrat din greu. Probabil am fi plăcut surprinși dacă am avea un obiect confecționat din lemn, un scaun sau o masă lucrate tocmai de Isus. Cei din Nazaret I-au cumpărat produsele. „El nu voia să fie imperfect nici chiar în mânuirea uneltelor. El era desăvârșit atât ca lucrător, cât și în caracter” (VI, p. 53).

  Mulți creștini se concentrează exclusiv pe lucrarea publică a lui Isus și uită că, în cea mai mare parte a vieții Sale pământești, Isus a lucrat într-un atelier. „El îndeplinea lucrarea lui Dumnezeu tot atât de mult atunci când lucra la tejgheaua dulgherului, ca și atunci când făcea minuni pentru mulțime” (Ibidem, p. 55).

  Doamne, binecuvântează munca mâinilor mele!

  Provocare:

  Folosește-ți astăzi timpul liber pentru a face ceva util în casă sau pe afară!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...