Articolul precedentVédelem minden kísértés ellen
  Articolul următorZvonuri şi bârfe

  În atelierul lui Iosif

  „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.” (2 Tesaloniceni 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Munca fizică este privită cu dispreț, fiind considerată potrivită pentru needucați sau pentru săraci ori o povară care face viața grea. Uneori se aude îndemnul destinat copiilor: „Învață carte, ca să nu fie nevoie să mergi la sapă!” Este un îndemn bun, deoarece într-adevăr nu este o cinste ca un copil să fie needucat. Dar nici disprețul pentru munca fizică nu este o cinste. S-a descoperit de fapt că există o legătură strânsă între stilul de viață sedentar și moartea prematură. De asemenea, omul, fiind o ființă psihosomatică, are nevoie să fie conectat și la realitățile fizice, ceea ce îi oferă o viață deplină și un anumit grad de independență. Cei care efectuează și lucru manual își dezvoltă creativitatea și unele îndemânări care sunt absente la ceilalți. Dincolo de acestea, munca fizică este un instrument de disciplină, funcționând ca o frână când vine vorba de pasiunile păcătoase ale ființei umane.

  Isus nu s-a dat înapoi de la muncă. Societatea în care s-a născut trăia preponderent din munca fizică. Dacă am pune în balanță durata lucrării publice a Domnului Hristos și timpul cât a lucrat în atelierul lui Iosif, balanța ar înclina puternic în favoarea celui din urmă. Timp de aproape treizeci de ani, copilul, adolescentul și tânărul Isus a lucrat din greu. Probabil am fi plăcut surprinși dacă am avea un obiect confecționat din lemn, un scaun sau o masă lucrate tocmai de Isus. Cei din Nazaret I-au cumpărat produsele. „El nu voia să fie imperfect nici chiar în mânuirea uneltelor. El era desăvârșit atât ca lucrător, cât și în caracter” (VI, p. 53).

  Mulți creștini se concentrează exclusiv pe lucrarea publică a lui Isus și uită că, în cea mai mare parte a vieții Sale pământești, Isus a lucrat într-un atelier. „El îndeplinea lucrarea lui Dumnezeu tot atât de mult atunci când lucra la tejgheaua dulgherului, ca și atunci când făcea minuni pentru mulțime” (Ibidem, p. 55).

  Doamne, binecuvântează munca mâinilor mele!

  Provocare:

  Folosește-ți astăzi timpul liber pentru a face ceva util în casă sau pe afară!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  În atelierul lui Iosif - Devoțional zilnic. Doamne, binecuvântează munca mâinilor mele! PROVOCARE: Folosește-ți astăzi timpul liber pentru a face ceva util în casă sau pe afară!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...