Articolul precedentMiért „késik” az Úr?
  Articolul următorBine pentru rău

  Supunerea

  „Apoi, S-a coborât împreună cu ei, a venit la Nazaret și le era supus.” (Luca 2:51)

  Ascultă ediția audio aici.

  Supunerea – iată ceva ce nu ne place deloc! Firea noastră pământească percepe adesea supunerea ca pe o îngrădire a drepturilor și se revoltă sau se plânge când vine vorba de așa ceva. Este adevărat că, de-a lungul istoriei, supunerea a fost impusă de bărbați, de proprietarii de sclavi sau de aristocrați. Femeile, sclavii și copiii au suferit enorm! Milioane de oameni au fost exploatați pentru că li se pretindea supunere. Isus a avertizat: „Știți că cei priviți drept cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele și mai-marii lor le poruncesc cu stăpânire. Dar între voi să nu fie așa” (Marcu 10:42,43). Unui creștin îi este interzis să pretindă supunere de la semenul său.

  Supunerea trebuie să fie voluntară, izvorâtă din dragoste, altfel este un abuz sau o șiretenie. Scriptura ne spune că Isus a fost un copil supus părinților Săi, dar decizia I-a aparținut Lui. Deși la vârsta de 12 ani deja Își depășea părinții în înțelegerea planului lui Dumnezeu, a ales să le fie un copil supus: „Isus nu a neglijat legătura cu părinții Săi pământești. De la Ierusalim, S-a întors acasă cu ei și i-a ajutat în viața lor de muncă grea. El ascunsese în inimă taina misiunii Sale, așteptând cu supunere timpul hotărât pentru ca El să-Și înceapă lucrarea” (VI, p. 61). El este astfel exemplul desăvârșit pentru fiecare copil. Exemplul și învățătura Sa sunt însă imperative și pentru adulți. Apostolul Pavel ne arată calea pe care suntem chemați să mergem în relațiile noastre interumane: „Supuneți-vă unii altora în frica lui Hristos” (Efeseni 5:21).

  Supunerea noastră față de Dumnezeu este dovada cea mai frumoasă a faptului că avem încredere în El. El ne-a creat și ne cunoaște cel mai bine, chiar mai bine decât noi înșine. Și mai știe ceva important – viitorul. Are un plan pentru noi, un plan mult mai bun decât am putea concepe noi. De aceea, să avem încredere deplină în El!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să înțeleg voia Ta!

  Provocare:

  Caută astăzi acele domenii din viața ta în care trebuie să te supui lui Dumnezeu!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Supunerea - Devoțional zilnic. Doamne, Te rog să mă ajuți să înțeleg voia Ta! PROVOCARE: Caută astăzi acele domenii din viața ta în care trebuie să te supui lui Dumnezeu!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...