Articolul precedentA vizsgálati ítélet
  Articolul următorOmeneşte, imposibil

  Lăstar dintr-un pământ uscat

  „El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat.” (Isaia 53:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Deși avem puține cunoștințe despre copilăria Domnului Hristos, totuși Scriptura ne oferă câteva informații esențiale. Profetul Isaia ne prezintă o perspectivă inedită asupra mediului din care provine Isus: „Iese dintr-un pământ uscat.” Probabil că nu a existat un mediu mai impropriu de a crește copii în tot Israelul ca Nazaretul. Nazaretul era un sat marginal dintr-o zonă de deal, în vecinătatea satului Cana. Cei din Cana erau oameni muncitori și aveau holde bogate, dar se spune că cei din Nazaret erau bătăuși și hoți, așa că pe vremea recoltelor furau roadele. Cu toate dezavantajele acestui sat, din Nazaret a ieșit ceva bun! Dar asta nu a fost la întâmplare.

  Am auzit de multe ori cum generația mai în vârstă spune despre tineri că aceștia sunt răi. Sunt unii părinți care dau vina pe școală, pe prieteni sau pe lume pentru faptul că au copii necredincioși. Dar adevărul este altul: „Hristos a fost singurul om fără păcat care a locuit vreodată pe pământ, cu toate că aproape treizeci de ani El a trăit printre locuitorii stricați din Nazaret. Faptul acesta este o mustrare pentru aceia care consideră că, pentru a trăi o viață curată, depind de loc, de avere sau de belșug. Ispita, sărăcia și greutățile sunt adevărata disciplină necesară pentru dezvoltarea curăției și tăriei de caracter” (VI, p. 52).

  Dacă avem copii (dacă nu, îi avem pe cei din biserică), ei ne-au fost dați cu împrumut de Dumnezeu. Într-o zi, ei vor pleca din casa noastră și atunci se va vedea dacă am investit bine. Ei au nevoie de noi, au nevoie de un model pe care să îl poată urma. Nimeni nu ne poate înlocui. Fiecare mamă și tată ține locul lui Dumnezeu pentru copilul său și Dumnezeu va binecuvânta fiecare părinte care sacrifică pentru odrasla sa.

  Doamne, ajută-mă să Te cunosc și să fiu un părinte/copil mai bun!

  Provocare:

  Pentru părinte – petrece azi o oră cu copilul tău; pentru copil – mulțumește-le azi părinților tăi pentru ceva ce ai învățat de la ei!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Lăstar dintr-un pământ uscat - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să Te cunosc și să fiu un părinte/copil mai bun! PROVOCARE: Pentru părinte – petrece azi o oră cu copilul tău; pentru copil – mulțumește-le azi părinților tăi pentru ceva ce ai învățat de la ei!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!