Articolul precedentA vizsgálati ítélet
  Articolul următorOmeneşte, imposibil

  Lăstar dintr-un pământ uscat

  „El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat.” (Isaia 53:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Deși avem puține cunoștințe despre copilăria Domnului Hristos, totuși Scriptura ne oferă câteva informații esențiale. Profetul Isaia ne prezintă o perspectivă inedită asupra mediului din care provine Isus: „Iese dintr-un pământ uscat.” Probabil că nu a existat un mediu mai impropriu de a crește copii în tot Israelul ca Nazaretul. Nazaretul era un sat marginal dintr-o zonă de deal, în vecinătatea satului Cana. Cei din Cana erau oameni muncitori și aveau holde bogate, dar se spune că cei din Nazaret erau bătăuși și hoți, așa că pe vremea recoltelor furau roadele. Cu toate dezavantajele acestui sat, din Nazaret a ieșit ceva bun! Dar asta nu a fost la întâmplare.

  Am auzit de multe ori cum generația mai în vârstă spune despre tineri că aceștia sunt răi. Sunt unii părinți care dau vina pe școală, pe prieteni sau pe lume pentru faptul că au copii necredincioși. Dar adevărul este altul: „Hristos a fost singurul om fără păcat care a locuit vreodată pe pământ, cu toate că aproape treizeci de ani El a trăit printre locuitorii stricați din Nazaret. Faptul acesta este o mustrare pentru aceia care consideră că, pentru a trăi o viață curată, depind de loc, de avere sau de belșug. Ispita, sărăcia și greutățile sunt adevărata disciplină necesară pentru dezvoltarea curăției și tăriei de caracter” (VI, p. 52).

  Dacă avem copii (dacă nu, îi avem pe cei din biserică), ei ne-au fost dați cu împrumut de Dumnezeu. Într-o zi, ei vor pleca din casa noastră și atunci se va vedea dacă am investit bine. Ei au nevoie de noi, au nevoie de un model pe care să îl poată urma. Nimeni nu ne poate înlocui. Fiecare mamă și tată ține locul lui Dumnezeu pentru copilul său și Dumnezeu va binecuvânta fiecare părinte care sacrifică pentru odrasla sa.

  Doamne, ajută-mă să Te cunosc și să fiu un părinte/copil mai bun!

  Provocare:

  Pentru părinte – petrece azi o oră cu copilul tău; pentru copil – mulțumește-le azi părinților tăi pentru ceva ce ai învățat de la ei!

  Miklos Palffi
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...