Articolul precedentA megbízható igazság
  Articolul următorJudecarea celui de lângă noi

  Misiunea

  „Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” (Matei 28:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  În societatea contemporană, superspecializarea profesională adâncește diviziunea muncii, astfel încât avem specialiști cu studii superioare și doctorale în aproape toate domeniile. În acest cadru, formarea de ucenici pare a fi responsabilitatea unor megaprofesori. Așa că pentru multe profesii se parcurg ani de școală și se dau diplome, dar nu întotdeauna acestea garantează excelența. Acest mecanism se răsfrânge și asupra vieții noastre spirituale și asupra familiei. Unii dintre oameni se așteaptă ca pastorul sau, mai nou, un supervorbitor cu mulți abonați pe conturile on-line să îi „sfințească pe deplin” atât pe ei, cât mai ales pe copiii lor.

  Te invit astăzi să meditezi la câteva gânduri spuse de profetul lui Dumnezeu pentru biserica Sa din timpul acesta:

  „Membrii familiei să manifeste bunătate și iubire duioasă. Cuvintele rostite și faptele săvârșite să fie în conformitate cu principiile creștine. În felul acesta, căminul poate să fie o școală în care sunt pregătiți lucrători pentru Hristos” (ÎC, p. 359).

  „Noi trebuie să fim canale consacrate, prin care viața cerească să le fie transmisă și altora. Duhul Sfânt trebuie să însuflețească și să pătrundă întreaga biserică, legând inimile laolaltă. […] Asupra noastră este așezată o responsabilitate sfântă. Ne-a fost încredințată misiunea: «Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28:19,20). Voi sunteți consacrați lucrării de a face cunoscută Evanghelia mântuirii. Desăvârșirea Cerului urmează să fie puterea voastră” (9M, p. 21).

  Doamne, învață-mă și ajută azi ca rodul meu să fie ucenici pentru tine!

  Provocare:

  Identifică în viața părinților sau a bunicilor tăi o experiență în care ai văzut că și-au îndeplinit misiunea de a pregăti lucrători, ucenici pentru Hristos în propriul cămin!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...