Articolul precedentA megbízható igazság
  Articolul următorJudecarea celui de lângă noi

  Misiunea

  „Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” (Matei 28:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  În societatea contemporană, superspecializarea profesională adâncește diviziunea muncii, astfel încât avem specialiști cu studii superioare și doctorale în aproape toate domeniile. În acest cadru, formarea de ucenici pare a fi responsabilitatea unor megaprofesori. Așa că pentru multe profesii se parcurg ani de școală și se dau diplome, dar nu întotdeauna acestea garantează excelența. Acest mecanism se răsfrânge și asupra vieții noastre spirituale și asupra familiei. Unii dintre oameni se așteaptă ca pastorul sau, mai nou, un supervorbitor cu mulți abonați pe conturile on-line să îi „sfințească pe deplin” atât pe ei, cât mai ales pe copiii lor.

  Te invit astăzi să meditezi la câteva gânduri spuse de profetul lui Dumnezeu pentru biserica Sa din timpul acesta:

  „Membrii familiei să manifeste bunătate și iubire duioasă. Cuvintele rostite și faptele săvârșite să fie în conformitate cu principiile creștine. În felul acesta, căminul poate să fie o școală în care sunt pregătiți lucrători pentru Hristos” (ÎC, p. 359).

  „Noi trebuie să fim canale consacrate, prin care viața cerească să le fie transmisă și altora. Duhul Sfânt trebuie să însuflețească și să pătrundă întreaga biserică, legând inimile laolaltă. […] Asupra noastră este așezată o responsabilitate sfântă. Ne-a fost încredințată misiunea: «Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28:19,20). Voi sunteți consacrați lucrării de a face cunoscută Evanghelia mântuirii. Desăvârșirea Cerului urmează să fie puterea voastră” (9M, p. 21).

  Doamne, învață-mă și ajută azi ca rodul meu să fie ucenici pentru tine!

  Provocare:

  Identifică în viața părinților sau a bunicilor tăi o experiență în care ai văzut că și-au îndeplinit misiunea de a pregăti lucrători, ucenici pentru Hristos în propriul cămin!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Misiunea - Devoțional zilnic. Doamne, învață-mă și ajută azi ca rodul meu să fie ucenici pentru tine! PROVOCARE: Identifică în viața părinților sau a bunicilor tăi o experiență în care ai văzut că și-au îndeplinit misiunea de a pregăti lucrători, ucenici pentru Hristos în propriul cămin!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...