Articolul precedentA Szentírás a mi védelmünk
  Articolul următorTrei moduri de a trăi

  Ucenici până la marginile pământului

  „Ci voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.” (Faptele apostolilor 1:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 2017, după întoarcerea din India a unui grup de misionari, am întâlnit într-o biserică două atitudini: prima, că toți ar trebui să susținem prin implicare lucrarea Domnului, iar a doua, că ar fi mai bine să ne vedem de indienii noștri decât să ne cheltuim banii și să ne riscăm viața.

  În urmă cu câțiva ani, am făcut un sondaj de opinie între tinerii dintr-o tabără. Una dintre întrebări era: Care sunt criteriile după care îți vei alege profesia? Două opțiuni au concurat. Prima opțiune: să fac ce-mi place, dar să muncesc puțin și să câștig mult. A doua: să fac ceva prin care să-L pot sluji pe Dumnezeu oriunde, chiar până la marginile Pământului.

  Închinarea în familie ne creează acea perspectivă asupra vieții și a viitorului în care misiunea personală prinde contur și duce la decizii. Ellen White spune:

  „Aduși în strânsă comuniune cu Hristos, […] inimile lor erau copleșite de o bunăvoință atât de deplină, atât de profundă, atât de mult cuprinzătoare, încât îi determina să meargă până la marginile pământului ca să dea mărturie despre puterea lui Hristos. Ei erau plini de o dorință imensă să ducă mai departe lucrarea pe care El a început-o. Își dădeau seama de datoria lor cea mare pe care o aveau față de cer și de răspunderea lucrării lor. Întăriți prin înzestrarea cu Duhul Sfânt, ei au pășit înainte plini de zel, pentru a duce mai departe biruința crucii. Duhul Sfânt îi însuflețea și vorbea prin ei” (FA, pp. 35–36).

  Doamne, copleșește inima fiecăruia dintre noi cu dragostea Ta, așa încât să răspundem chemării Tale și să mergem oriunde ne trimiți Tu!

  Provocare:

  Ia-ți timp astăzi să citești un capitol din cartea Viața lui Iisus! Meditează la frumusețea vieții Sale și roagă-L ca ea să fie oglindită și în viața ta!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Ucenici până la marginile pământului - Devoțional zilnic. Doamne, copleșește inima fiecăruia dintre noi cu dragostea Ta, așa încât să răspundem chemării Tale și să mergem oriunde ne trimiți Tu! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să citești un capitol din cartea Viața lui Iisus! Meditează la frumusețea vieții Sale și roagă-L ca ea să fie oglindită și în viața ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...