Articolul precedentIsten a biztonságunk záloga
  Articolul următorDumnezeu şi prietenii Lui

  Maestrul

  „Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Imaginează-ți că ești într-o sală de concert! Încet, cortina se ridică. Orchestra interpretează piesa ta preferată. Simți cum îți tace inima ca să asculte… Sala e mută. La finalul piesei, explodează în aplauze. Abia aștepți ca dirijorul mic de statură să se întoarcă ca să-i vezi fața… Se face tăcere, ca apoi sala să explodeze iar în aplauze și aclamații.

  Înainte cu ceva timp de începerea concertului, la intrarea în sală era îmbulzeală, deși oamenii aveau bilete cu loc. Atenția tuturor era atrasă de un grup elegant, dar mai gălăgios, în care animatorul, îmbrăcat după cele mai noi canoane ale modei, avea carismă și demonstra că vrea să se impună pe toate căile între concurenții de fițe din grupul lui. A reușit să se impună total, la un moment dat, când a pus la punct un alt grup condus de un tip mai mic de înălțime, îmbrăcat într-un pardesiu modest, care încerca discret să-și croiască drum prin mulțime. La mustrarea vedetei, toată mulțimea a aprobat cu aplauze, iar grupul celui cu pardesiul ponosit s-a așezat tăcut la coadă. I-au lăsat să intre până și pe cei care au venit după ei. Cineva l-a întrebat de ce n-a spus nimic. Iar el a tăcut…

  „Inima omenească nu va cunoaște niciodată fericirea până când nu va fi modelată de Duhul lui Dumnezeu. Duhul ajută sufletul reînnoit să se conformeze modelului, care este Isus Hristos. Prin influența Sa, vrăjmășia împotriva lui Dumnezeu este schimbată în credință și iubire, iar mândria, în umilință. Sufletul vede frumusețea adevărului, iar Hristos este onorat prin excelența și desăvârșirea caracterului” (OHC, p. 152).

  Doamne, ajută-ne să facem ucenici după modelul Tău!

  Provocare:

  Identifică modelele din societate și biserică pe care le promovați ca familie!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Maestrul - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să facem ucenici după modelul Tău! PROVOCARE: Identifică modelele din societate și biserică pe care le promovați ca familie!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.