Articolul precedentMély és élő tapasztalat
  Articolul următorÎnrădăcinaţi în unitate

  „Eu sunt cu voi”

  „Și eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște, dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi.” (Ioan 14:16,17)

  Ascultă ediția audio aici.

  După cutremurul din Japonia din 11 martie 2011, în mediul on-line a circulat următoarea relatare: salvatorii au ajuns la o casă unde, printre crăpăturile zidului în ruine, au văzut trupul unei femei. Cu greu șeful echipei a ajuns să atingă cu mâna corpul și, simțind că este rece, și-a luat echipa și au plecat să caute supraviețuitori în alte case. Dar faptul că i s-a părut că femeia stătea în genunchi l-a frământat toată ziua. Spre seară, s-a întors cu toată echipa și, căutând să recupereze cadavrul, au găsit un copil care dormea, protejat de corpul femeii. Copilul avea în mâna lui un telefon cu următorul text pe ecran: „Dacă supraviețuiești, trebuie să îți amintești că te iubesc. Mama.” Telefonul a trecut din mână în mână și toți cei care l-au citit au început să plângă.

  Domnul Hristos a coborât pe pământ și a murit pe cruce pentru a ne salva din marile ruine ale cutremurului generat de păcat. El a plătit cu viața Lui prețul pentru iertarea și mântuirea noastră. „Când Hristos a trecut prin porțile cerului, El a fost întronat în mijlocul adorării îngerilor. De îndată ce această ceremonie s-a încheiat, Duhul Sfânt a coborât asupra ucenicilor în torente bogate, și Hristos a fost cu adevărat proslăvit, chiar cu slava pe care o avusese la Tatăl din veșnicie. Revărsarea Duhului Sfânt din Ziua Cincizecimii a fost comunicarea din partea Cerului că întronarea Mântuitorului a avut loc. Potrivit făgăduinței Sale, El a trimis din ceruri Duhul Sfânt asupra urmașilor Săi, ca un semn că El a primit, ca Preot și Împărat, toată puterea în cer și pe pământ și că El era Cel Uns peste poporul Său” (FA, p. 30).

  El era cu ei pentru a-i proteja, a-i binecuvânta și a le da izbândă în misiunea de a face ucenici.

  Doamne, transformă-ne Tu astfel încât cei din jur să vadă că ești cu noi!

  Provocare:

  Identifică modul în care Isus, prin puterea Duhului Sfânt, te ajută să faci ucenici!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  „Eu sunt cu voi” - Devoțional zilnic. Doamne, transformă-ne Tu astfel încât cei din jur să vadă că ești cu noi! PROVOCARE: Identifică modul în care Isus, prin puterea Duhului Sfânt, te ajută să faci ucenici!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...