Articolul precedentLegyetek készen! 2
  Articolul următorÎnţelepciunea lui Dumnezeu

  Tot ce a poruncit El

  „Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit.” (Matei 28:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  De mic m-au fascinat cărțile. Citeam uneori noaptea la lumina roșiatică de la rezistența radiatorului. Până la vârsta de 8 ani, când am intrat în biroul fratelui pastor, credeam că tata are cele mai multe cărți. Uneori citeam mergând pe jos spre școală. Apoi am descoperit biblioteca din oraș. Mă întrebam cât mi-ar trebui să citesc toate cărțile. Zâmbești? Probabil că, cel puțin o dată, ți-ai pus și tu această întrebare.

  În lume sunt multe biblioteci mari. Cea mai mare, după anumite criterii, este Biblioteca Congresului din SUA, care are peste 30 de milioane de cărți și peste 61 de milioane de manuscrise și colecții unice. De câțiva ani au apărut bibliotecile on-line. Cât timp ar fi necesar să citim tot ce este scris într-un singur domeniu?!

  E fascinant să aprofundăm, să ne îmbogățim cunoștințele și sufletele. Citind, ne formăm propria perspectivă asupra vieții, pe care tindem mai apoi să o transmitem. Dacă Pavel sugerează să cercetăm toate lucrurile și să păstrăm ce este bun (1 Tesaloniceni 5:21), „în misiunea încredințată ucenicilor Săi, Domnul nu numai că a indicat lucrarea pe care trebuiau să o săvârșească, dar le-a dat și solia. El a spus: «Învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit.» Ucenicii trebuiau să-i învețe pe oameni ce învățaseră de la Hristos. Aici sunt cuprinse nu doar cuvintele pe care li le spusese El personal, ci și acelea pe care le spusese prin toți profeții și învățătorii Vechiului Testament. Învățătura omenească este lăsată pe dinafară. Nu este niciun loc pentru tradițiile, pentru teoriile și raționamentele omenești […]. Slujitorii lui Hristos nu trebuie să-i învețe pe oameni niciuna dintre acestea. Comoara care le-a fost încredințată ucenicilor pentru a o vesti lumii este: «Legea și profeții», împreună cu raportul cuvintelor și al faptelor Sale” (Ev, p. 9).

  Doamne, ajută-mă să formez ucenici care să păzească tot ce ne-ai poruncit Tu!

  Provocare:

  Identifică ce ți-a poruncit ție Domnul Isus!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Tot ce a poruncit El - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să formez ucenici care să păzească tot ce ne-ai poruncit Tu! PROVOCARE: Identifică ce ți-a poruncit ție Domnul Isus!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...