Articolul precedentA legnagyobb munka
  Articolul următorPriorităţile

  Parte din tine

  „Să nu vă numiți dascăli; căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul.” (Matei 23:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  A început prima oră de literatură din liceu. Profesoara a intrat cu fața radiind și a început să recite poezia „Pe lângă plopii fără soț”, de Mihai Eminescu. Forfota din clasă s-a oprit în câteva secunde. Nimeni nu simțea cum curge timpul, deoarece cu toții sorbeam vers după vers din poeziile marelui poet. Nu voi uita mirajul lecțiilor de literatură ale doamnei Maria F., când intram într-o atmosferă de basm. La una din ore, o colegă a întrebat-o ce îi place să citească și cum a ales să predea româna. Ea a răspuns:

  — Îmi place să citesc din aproape toate domeniile, dar în mod deosebit îmi plac filozofia, istoria și literatura. Sunt însă fascinată de poezie, mai ales de poezia lui Eminescu. Am ales să predau româna pe malul lacului Bâlea. Acolo m-am îndrăgostit de poezia lui. Era o noapte de început de august și, împreună cu un grup de prieteni, întinși în jurul tăciunilor, savuram deliciul cerului senin, vrăjiți de versurile recitate de un străin care ni se alăturase de trei zile. Era profesor de filozofie a artei. În suspansul dintre poezii, sufletul meu era tot mai încătușat de o idee pe care el ne-a spus-o la prânz: „Poți preda cu adevărat doar ceea ce a devenit parte din tine!” Atunci am știut ce voi preda.

  Porunca de a face ucenici ai lui Hristos poate fi îndeplinită doar atunci când El, Hristos, face parte din noi. „Descoperirea lui Hristos în propriul tău caracter va avea o putere transformatoare asupra tuturor acelora cu care vii în contact. Fie ca Hristos să Se manifeste zilnic în tine și El va descoperi prin tine energia creatoare a Cuvântului Său – o influență blândă, convingătoare și totodată puternică, pentru a crea din nou alte suflete după frumusețea Domnului Dumnezeului nostru” (CMF, pp. 104–105).

  Doamne, fii tu Dascăl în mine!

  Provocare:

  Identifică o trăsătură din caracterul Domnului Hristos care a devenit parte a caracterului tău și pe care le-o poți transmite celor ce devin astăzi ucenici!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Parte din tine - Devoțional zilnic. Doamne, fii tu Dascăl în mine! PROVOCARE: Identifică o trăsătură din caracterul Domnului Hristos care a devenit parte a caracterului tău și pe care le-o poți transmite celor ce devin astăzi ucenici!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...