Articolul precedentA legnagyobb munka
  Articolul următorPriorităţile

  Parte din tine

  „Să nu vă numiți dascăli; căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul.” (Matei 23:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  A început prima oră de literatură din liceu. Profesoara a intrat cu fața radiind și a început să recite poezia „Pe lângă plopii fără soț”, de Mihai Eminescu. Forfota din clasă s-a oprit în câteva secunde. Nimeni nu simțea cum curge timpul, deoarece cu toții sorbeam vers după vers din poeziile marelui poet. Nu voi uita mirajul lecțiilor de literatură ale doamnei Maria F., când intram într-o atmosferă de basm. La una din ore, o colegă a întrebat-o ce îi place să citească și cum a ales să predea româna. Ea a răspuns:

  — Îmi place să citesc din aproape toate domeniile, dar în mod deosebit îmi plac filozofia, istoria și literatura. Sunt însă fascinată de poezie, mai ales de poezia lui Eminescu. Am ales să predau româna pe malul lacului Bâlea. Acolo m-am îndrăgostit de poezia lui. Era o noapte de început de august și, împreună cu un grup de prieteni, întinși în jurul tăciunilor, savuram deliciul cerului senin, vrăjiți de versurile recitate de un străin care ni se alăturase de trei zile. Era profesor de filozofie a artei. În suspansul dintre poezii, sufletul meu era tot mai încătușat de o idee pe care el ne-a spus-o la prânz: „Poți preda cu adevărat doar ceea ce a devenit parte din tine!” Atunci am știut ce voi preda.

  Porunca de a face ucenici ai lui Hristos poate fi îndeplinită doar atunci când El, Hristos, face parte din noi. „Descoperirea lui Hristos în propriul tău caracter va avea o putere transformatoare asupra tuturor acelora cu care vii în contact. Fie ca Hristos să Se manifeste zilnic în tine și El va descoperi prin tine energia creatoare a Cuvântului Său – o influență blândă, convingătoare și totodată puternică, pentru a crea din nou alte suflete după frumusețea Domnului Dumnezeului nostru” (CMF, pp. 104–105).

  Doamne, fii tu Dascăl în mine!

  Provocare:

  Identifică o trăsătură din caracterul Domnului Hristos care a devenit parte a caracterului tău și pe care le-o poți transmite celor ce devin astăzi ucenici!

  Carol Băndean Potocian
  Conferința Transilvania de Nord

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...