Articolul precedentSzeretettől indíttatva
  Articolul următorCeva mai bun

  Îndrăzneala lui David

  „Isus Hristos este același ieri și azi și în veci!” (Evrei 13:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era un salt în gol? O încumetare? O adevărată nebunie? Greu să înțelegi altfel decizia lui David. Goliat avea 3,35 metri înălțime! Era soldat din tinerețea lui, avea experiență de războinic. Cu o armură de 50 de kilograme și o suliță al cărei vârf cântărea singur 6 kilograme, Goliat era o adevărată mașină de război. De cealaltă parte, David, care arăta ca un „copil cu păr bălai” (1 Samuel 17:42), acceptă confruntarea.

  Trei categorii de oameni îi dau tânărului zero șanse de reușită. Prima categorie o reprezintă familia lui. David nu atinsese maturitatea de războinic. El păștea turmele familiei. Ajuns cu mâncarea pe câmpul de luptă, Eliab, fratele lui mai mare, îl mustră pentru că, așa cum i se părea lui, David venise din curiozitate să vadă lupta. A doua categorie este reprezentată chiar de împăratul Saul, care, ca un adult responsabil, îi spune: „Nu poți să te duci să te bați cu filisteanul acesta, căci tu ești un copil, și el este un om războinic din tinerețea lui” (1 Samuel 17:33). A treia categorie o constituie însuși adversarul. Goliat, când l-a văzut, a râs bine de el, spunându-i: „Ce, sunt câine, de vii la mine cu toiege?” (1 Samuel 17:43).

  Să fim sinceri: dacă pentru David era o nebunie în care, omenește, urma să își piardă viața, pentru Saul și Israel era o rușine să trimită un astfel de luptător. Pe ce s-a bazat îndrăzneala lui David, dar și argumentul prin care i-a convins pe cei în drept să îi dea voie să intre în această temută confruntare, care pentru toți soldații însemna moarte? Leul și ursul. Da, acesta este răspunsul: leul și ursul, dar nu din fabulele lui Esop, ci din experiențele reale din trecutul său. Este adevărat că „biruința este a Domnului”, dar ea trebuie trăită de mai multe ori. Marile realizări au fost construite pe realizări mai mici, pe mai mulți pași pe care Dumnezeu te-a ajutat deja să-i faci. Examenele mari se iau cu examene mai mici, luate inițial. Cel ce te-a ajutat în trecut te ajută și în prezent și viitor.

  Roagă-te pentru biruințe mici și mari în viața tinerilor apropiați ție!

  Provocare:

  Gândește-te la încercările prin care ai trecut și la biruințele pe care Dumnezeu te-a ajutat să le obții! Dacă sunt încă probleme nerezolvate, fă un plan să le depășești!

  Bogdan Cristian Vlad
  Conferința Transilvania de Sud

  Îndrăzneala lui David - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru biruințe mici și mari în viața tinerilor apropiați ție! PROVOCARE: Gândește-te la încercările prin care ai trecut și la biruințele pe care Dumnezeu te-a ajutat să le obții! Dacă sunt încă probleme nerezolvate, fă un plan să le depășești!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...