O inimă plină de curaj

  „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere.” (2 Timotei 1:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Întotdeauna am apreciat oamenii curajoși. Ne place să-i vedem pe astfel de oameni făcând lucruri nemaipomenite și înfruntând pericolul cu mare curaj. Curajul este una dintre cele mai de dorit trăsături de caracter. Dar oare cum ar trebui să arate un creștin curajos?

  Ori de câte ori aud despre cineva care demonstrează curaj, mă trezesc zicându- mi că așa vreau să fiu și eu. Îmi doresc să am mult curaj, nu vreau să fiu istovit de neliniște sau paralizat de frică. Nu vreau să mă prăbușesc sub presiunea unor circumstanțe dificile, să renunț la convingerile mele în fața marilor provocări. Nu vreau să fiu laș, vreau să fiu curajos, pentru că „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere”.

  Curajul a stat la baza plecării lui John și Lori, un cuplu care avea tot ce era necesar pentru o viață confortabilă, într-o țară îndepărtată ca să le slujească unor oameni pe care nu-i cunoșteau, suportând tot felul de greutăți și neajunsuri.

  Sunt momente în viața noastră când trebuie să arătăm curaj în situațiile obișnuite. Este necesar să ai curaj pentru a începe să umbli cu Hristos și pentru a te lăsa condus de El. Curajul este necesar pentru a fi un om moral și pentru a construi relații sănătoase cu partenerul de viață, cu copiii și cu prietenii tăi.

  Cum poți să devii curajos? Îți pui o dorință la trecerea dintre ani? Zici o rugăciune? Adevărul este că doar atunci când ne înfruntăm temerile creștem în curaj. Uneori ne imaginăm că oamenii curajoși s-au născut fără frică. În realitate, oamenii curajoși sunt oameni obișnuiți, ca tine și ca mine, care au început la un moment dat să-și înfrunte temerile în loc să fugă de ele. Fiecare teamă care este înfruntată și depășită devine o cărămidă pentru construcția caracterului nostru.

  Cum stai la capitolul curaj? Poate ai nevoie de curaj pentru a-i cere iertare cuiva pe care l-ai rănit. Sau poate ai nevoie de curaj pentru a-ți recunoaște o slăbiciune și a o remedia. Te invit să faci din Dumnezeu sursa curajului tău. Pășește prin credință astăzi alături de Isus! Curaj!

  Doamne, dă-mi înțelepciunea de a deosebi curajul de încumetare!

  Provocare:

  Există ceva ce știi că trebuie să faci, dar îți e teamă să faci? Roagă-te să ai curaj să începi chiar de astăzi!

  Olivian Huean
  Conferința Moldova

  O inimă plină de curaj - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi înțelepciunea de a deosebi curajul de încumetare! PROVOCARE: Există ceva ce știi că trebuie să faci, dar îți e teamă să faci? Roagă-te să ai curaj să începi chiar de astăzi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...