Articolul precedentTanítás házról házra
  Articolul următorPeşte la cuptor

  Atitudinea determină altitudinea

  „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Țefania 3:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Felul cum privim lumea și viața este un dar pe care ni-l oferim nouă înșine, culorile cu care pictăm fiecare zi de pe acest pământ. Unii dintre noi aleg să pună gri și alte culori închise atunci când se încruntă de dimineață până seara. Este alegerea noastră cum vrem să trăim fiecare zi.

  Suntem creați într-un mod fantastic, unic, diferit, special și minunat. Să fim triști nu e în planul lui Dumnezeu. Atitudinea negativă stinge lumina speranței, schimbă iubirea în ură și pacea în conflict. În schimb, viziunea pozitivă asupra vieții realizează contrariul. Norii dispar, lumina se aprinde, iubirii i se spune bun venit, iar pacea se cuibărește acolo. Un alt lucru minunat care se petrece este că începem să ne gândim și să ne concentrăm pe soluții, și nu pe probleme.

  „Poate că ajungi să ai mari greutăți în activitatea ta profesională; perspectivele tale pot deveni din ce în ce mai întunecate și poate că ești amenințat de pierderi mari; dar nu trebuie să te descurajezi; așază grijile tale asupra lui Dumnezeu și continuă să rămâi calm și voios” (CCH, p. 92).

  Suntem avertizați că, atunci când adunăm tristețe și întunecime în sufletul nostru, când ne plângem și murmurăm, le prezentăm celor cu care intrăm în contact o imagine falsă cu privire la Dumnezeu și viața creștină. Lăsăm impresia că lui Dumnezeu nu I-ar face plăcere să ne vadă fericiți și împliniți. Practic, noi îi dăm o mână de ajutor vrăjmașului lui Dumnezeu, care „a căutat întotdeauna să facă din viața religioasă o viață plină de tristețe” (CCH, p. 87).

  Oare am zugrăvit înaintea copiilor și tinerilor noștri o religie plină de tristețe? Sau le-am arătat că viața de credință este de dorit și plină de împliniri?

  Doamne, ajută-mă să fiu bucuros orice s-ar întâmpla! Îți mulțumesc că Tu ești bucuria mea veșnică!

  Provocare:

  Învață astăzi un imn nou, pe care încearcă apoi să îl fredonezi toată ziua!

  Olivian Huean
  Conferința Moldova

  Atitudinea determină altitudinea - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să fiu bucuros orice s-ar întâmpla! Îți mulțumesc că Tu ești bucuria mea veșnică! PROVOCARE: Învață astăzi un imn nou, pe care încearcă apoi să îl fredonezi toată ziua!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...