Articolul precedentEgyéni, személyes tanúskodás
  Articolul următorGlasul Bunului Păstor

  Sub reflector

  „O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.” (Matei 5:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Viața creștină, așa cum este descrisă în evanghelii, și dorința de a fi în centrul atenției nu pot face echipă deoarece sunt contradictorii. Mântuitorul a detestat orice fel de paradă religioasă. Când a fost aplaudat și măgulit, s-a făcut că nu aude. Nu a căutat onoare omenească și I-a fost suficient să aibă aprobarea Tatălui, dragostea și încuviințarea Sa.

  De cele mai multe ori, a ales singurătatea și Se retrăgea pentru rugăciune într-un loc pustiu. Viața Sa reprezintă o mustrare permanentă pentru înclinația omului de a-și face singur reclamă sau de a se înălța.

  Un caracter nobil (în care sunt prezente onestitatea, bunătatea și curăția sufletească) se face remarcat singur. Nu este nevoie să i se facă reclamă, la fel cum omul înzestrat nu are nevoie să atragă atenția asupra darurilor sale extraordinare. Tot astfel, trăsăturile de caracter ale creștinului autentic sunt recunoscute de cei din jur.

  Copil fiind, tare îmi mai plăcea să colind ulițele satului meu. Și acum parcă retrăiesc momentele acelea când nu o dată, în jocul meu de copil, trecând pe lângă casa vecinului, mă opream să mă delectez cu mirosul florilor de după gard. Nu le vedeam, dar știam că sunt acolo. De fapt, nu puteau fi ignorate, mireasma lor umplea văzduhul. La fel ca florile vecinului meu, acela în sufletul căruia locuiește Hristos nu se poate ascunde.

  „Oamenii pot să combată și să desconsidere logica noastră, se pot împotrivi și apelurilor noastre, dar o viață plină de iubire dezinteresată este un argument căruia nu i se pot împotrivi. O viață în care faptele se potrivesc cu vorbele, caracterizată prin umilința lui Hristos, este o putere în lumea aceasta” (VI, pp. 112–113).

  Indiferent de rolul pe care-l avem în biserică sau în societate, influența caracterului nostru își va face simțită prezența, fie că vrem, fie că nu.

  Doamne, dă-ne putere ca tinerii, copiii și toți cei cu care intrăm în contact, văzând faptele noastre (caracterul nostru), să-L slăvească pe Tatăl nostru, care este în ceruri!

  Provocare:

  Dacă poți, programează-ți o zi de post în care să te rogi ca influența ta să fie o binecuvântare!

  Olivian Huean
  Conferința Moldova

  Sub reflector - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne putere ca tinerii, copiii și toți cei cu care intrăm în contact, văzând faptele noastre (caracterul nostru), să-L slăvească pe Tatăl nostru, care este în ceruri! PROVOCARE: Dacă poți, programează-ți o zi de post în care să te rogi ca influența ta să fie o binecuvântare!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...