Articolul precedentEgyéni, személyes tanúskodás
  Articolul următorGlasul Bunului Păstor

  Sub reflector

  „O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.” (Matei 5:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Viața creștină, așa cum este descrisă în evanghelii, și dorința de a fi în centrul atenției nu pot face echipă deoarece sunt contradictorii. Mântuitorul a detestat orice fel de paradă religioasă. Când a fost aplaudat și măgulit, s-a făcut că nu aude. Nu a căutat onoare omenească și I-a fost suficient să aibă aprobarea Tatălui, dragostea și încuviințarea Sa.

  De cele mai multe ori, a ales singurătatea și Se retrăgea pentru rugăciune într-un loc pustiu. Viața Sa reprezintă o mustrare permanentă pentru înclinația omului de a-și face singur reclamă sau de a se înălța.

  Un caracter nobil (în care sunt prezente onestitatea, bunătatea și curăția sufletească) se face remarcat singur. Nu este nevoie să i se facă reclamă, la fel cum omul înzestrat nu are nevoie să atragă atenția asupra darurilor sale extraordinare. Tot astfel, trăsăturile de caracter ale creștinului autentic sunt recunoscute de cei din jur.

  Copil fiind, tare îmi mai plăcea să colind ulițele satului meu. Și acum parcă retrăiesc momentele acelea când nu o dată, în jocul meu de copil, trecând pe lângă casa vecinului, mă opream să mă delectez cu mirosul florilor de după gard. Nu le vedeam, dar știam că sunt acolo. De fapt, nu puteau fi ignorate, mireasma lor umplea văzduhul. La fel ca florile vecinului meu, acela în sufletul căruia locuiește Hristos nu se poate ascunde.

  „Oamenii pot să combată și să desconsidere logica noastră, se pot împotrivi și apelurilor noastre, dar o viață plină de iubire dezinteresată este un argument căruia nu i se pot împotrivi. O viață în care faptele se potrivesc cu vorbele, caracterizată prin umilința lui Hristos, este o putere în lumea aceasta” (VI, pp. 112–113).

  Indiferent de rolul pe care-l avem în biserică sau în societate, influența caracterului nostru își va face simțită prezența, fie că vrem, fie că nu.

  Doamne, dă-ne putere ca tinerii, copiii și toți cei cu care intrăm în contact, văzând faptele noastre (caracterul nostru), să-L slăvească pe Tatăl nostru, care este în ceruri!

  Provocare:

  Dacă poți, programează-ți o zi de post în care să te rogi ca influența ta să fie o binecuvântare!

  Olivian Huean
  Conferința Moldova

  Sub reflector - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne putere ca tinerii, copiii și toți cei cu care intrăm în contact, văzând faptele noastre (caracterul nostru), să-L slăvească pe Tatăl nostru, care este în ceruri! PROVOCARE: Dacă poți, programează-ți o zi de post în care să te rogi ca influența ta să fie o binecuvântare!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...