Privind, suntem schimbaţi

„Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” (2 Corinteni 3:18)

Ascultă ediția audio aici.

„Fiecare acțiune a vieții, oricât de lipsită de importanță ar părea, are influența ei în formarea caracterului. Un caracter bun este mai de preț decât bogățiile lumești, iar lucrarea de a-l forma este cea mai nobilă lucrare în care se pot angaja oamenii” (4MB, p. 571).

„Dacă dorim să dezvoltăm un caracter pe care Dumnezeu să-l accepte, este nevoie să ne formăm obiceiuri corecte în viața religioasă. Rugăciunea zilnică constituie un factor la fel de esențial pentru creșterea în har și pentru viața spirituală propriu- zisă precum este hrana pentru bunăstarea trupului. Trebuie să ne obișnuim să înălțăm adesea gândurile spre Dumnezeu în rugăciune. Dacă mintea noastră este rătăcitoare, trebuie să o disciplinăm, iar în cele din urmă, prin eforturi perseverente, vom realiza aceasta cu ușurință. Despărțiți de Hristos, nu putem fi în siguranță nici măcar o singură clipă” (MCP, p. 444).

„Fiecare abilitate a omului este un muncitor care lucrează pentru acum și pentru veșnicie. Zi de zi, clădirea se ridică, indiferent dacă posesorul ei își dă seama sau nu” (4MB, p. 527).

„Un mare adevăr spiritual, adevăr pe care îl învățăm cu greu și-l uităm ușor, [spune că] în noi înșine n-avem nicio putere de a face vreun lucru bun, dar ceea ce nu putem face noi va fi lucrat prin puterea lui Dumnezeu în oricare suflet supus și credincios” (VI, p. 73).

Transformarea este lucrată de Duhul Sfânt din interior spre exterior, într-un progres constant, și va avea drept rezultat un om nou în Hristos. Această lucrare se realizează într-un mod uimitor de simplu: privind. Adică studiind, contemplând și imitând viața Domnului Isus.

Cerul întreg e interesat de salvarea noastră. Hristos este Calea. Să privim necontenit la El!

Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet!

Provocare:

Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

Olivian Huean
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor