Articolul precedentIsten különleges, mának szóló üzenete
  Articolul următorÎncrederea

  Cea mai valoroasă moştenire

  „Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: «Avraam a crezut pe Dumnezeu, și i s-a socotit ca neprihănire» și el a fost numit «prietenul lui Dumnezeu».” (Iacov 2:23)

  Ascultă ediția audio aici.

  Despre Avraam, Dumnezeu a spus: „Eu îl cunosc” (Geneza 18:19). Ce mesaj mai luminos decât acesta poate primi cineva din partea lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât mesajul tragic al Mântuitorului, din „ziua aceea”, în dreptul celor pierduți, va fi: „Niciodată nu v-am cunoscut” (Matei 7:23)?

  Dumnezeu îl cunoaște pe Avraam. El îl chemase. Și în mijlocul acelui mesaj de chemare, Dumnezeu îi făgăduise: „Voi face din tine un neam mare […] și vei fi o binecuvântare. […] Și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine” (Geneza 12:2,3). Iar mai târziu avea să reconfirme acest gând, adăugând: „Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!” (Geneza 22:18).

  Chemarea lui Avraam, binecuvântarea sa cu o mulțime de urmași și asigurarea cu privire la faptul că toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în el și în sămânța sa sunt gânduri care se împletesc iar și iar în făgăduința legământului pe care Dumnezeu continuă să i-o adreseze. Dar, dincolo de credincioșia lui Dumnezeu, toate acestea își găsesc un fundament și în același timp o condiție în credincioșia lui Avraam față de Dumnezeu. Împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu făcute lui Avraam a avut și continuă să aibă loc pe baza modului credincios în care acesta le-a lăsat moștenire urmașilor lui adevărul cu privire la Dumnezeu și o legătură de ascultare cu El. Și astfel binecuvântarea adevărului transmisă urmașilor săi s-a răsfrânt asupra întregului pământ.

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Mihai Liviu Papadopol
  Conferința Muntenia

  Cea mai valoroasă moştenire - Devoțional zilnic. Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...