Timiditatea spirituală

„Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.” (Faptele apostolilor 2:39)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 2019, în special în lunile de vară, am aflat cu toții știri despre incendiile devastatoare care au afectat zone întinse ale globului. Probabil ne amintim de incendiile din Australia, California, Grecia, regiunea Amazonului și chiar îndepărtata Siberie. Pierderile materiale și de vieți omenești au fost semnificative.

În vara aceluiași an am aflat un lucru care la început m-a uimit. Autoritatea care se ocupă de întreținerea Parcului Național Sequoia, din statul american California, folosește focul pentru a asigura sănătatea pădurii și a grăbi înmulțirea celebrilor arbori. Pădurarii pornesc incendii controlate, pe zone restrânse, cu scopul de a curăța pădurea de uscăturile de la nivelul solului, care ar favoriza extinderea rapidă a incendiilor masive și agresive cu care se confruntă alte zone ale aceluiași stat american. Astfel că ei pornesc un foc mai mic pentru a evita pericolul unui alt foc mare și devastator.

Această realitate ne duce la o lecție mult mai importantă. La finalul istoriei, Dumnezeu va curăța omenirea și universul de păcat și urmările lui. Însă, pentru acest timp, Dumnezeu i-a chemat pe cei credincioși să fie niște luptători ai credinței (Geneza 32:28; Efeseni 6:13-17), să se împotrivească Diavolului (Iacov 4:7) și păcatului (Evrei 12:4), să osândească la moarte tendințele păcătoase (Coloseni 3:5) și să facă lucrări ca ale Domnului Isus sau chiar mai mari (Ioan 14:12). Nu de puține ori, obiectul rugăciunilor noastre a fost siguranța și bunăstarea actuală a copiilor noștri și a noastră. Însă misiunea în cadrul familiei implică disponibilitatea ca Dumnezeu să curețe chiar și rămășițele păcatului și să regenereze trăirea noastră spirituală și pe cea a copiilor noștri. Experiența credinței nu trebuie trăită cu timiditate. O viață curățită va reprezenta un îndemn viu pentru copii de a umbla în căile bune ale părinților și de a nu se abate de la ele „nici la dreapta, nici la stânga” (2 Cronici 34:2).

Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire!

Provocare:

Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

Valentin Filimon
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor