Te rog, salvează-mă!

„V-am scris cu multă mâhnire și strângere de inimă, cu ochii scăldați în lacrimi, nu ca să vă întristați, ci ca să vedeți dragostea nespus de mare pe care o am față de voi.” (2 Corinteni 2:4)

Ascultă ediția audio aici.

Copiii se joacă cu absolut orice le cade în mână. Nu este o surpriză ceea ce știrile din 22 octombrie 2007 relatau: câțiva copii din orașul Barneveld au găsit un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial care nu explodase și s-au jucat cu el. De fapt, ei se jucaseră câteva luni de zile cu bomba aceasta. Nu erau conștienți că acel „obiect” conținea un exploziv foarte puternic.

Din fericire, jucăria mortală nu a explodat la locul de joacă din Barneveld. În cele din urmă, autoritățile au auzit despre bombă, au confiscat-o și au detonat-o într-un loc sigur.

Cei care nu au ajuns la maturitate deseori nu reușesc să recunoască pericolul în ceea ce fac. Pentru copii, lumea este un loc de joacă, iar bombele reprezintă jucării minunate.

Cât de mult timp îți iei să-ți ajuți copiii sau pe cei din familia ori biserica ta să înțeleagă pericolul de lângă ei?

„Lucrarea părinților, care înseamnă așa de mult, este neglijată într-o mare măsură. Părinți, treziți-vă din somnul vostru spiritual și înțelegeți că prima învățătură pe care o primește un copil îi este dată de voi. Voi trebuie să-i învățați pe micuții voștri să-L cunoască pe Hristos și să faceți această lucrare înainte ca Satana să semene semințele lui în inima lor. Hristos îi cheamă pe copii, iar copiii trebuie să fie îndrumați la El, educați să-și formeze obiceiul hărniciei, al curățeniei și al ordinii. Aceasta este disciplina pe care Hristos dorește ca ei să o primească” (ÎC, p. 16).

Dacă ai descoperi că copiii pe care îi cunoști s-ar juca cu o bombă, ai lua măsuri? Ce ai face? Cât timp ți-ai pune deoparte pentru ei? Oare acum nu sunt în pericol? Știu ei despre lupta nevăzută ce se dă pentru ei? Știu ei pericolul ce se ascunde în ceea ce văd, aud, fac și își doresc? Nu ar fi dureros ca mai târziu să spui: Dacă aș fi știut unde duce…?

Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire!

Provocare:

Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

Bobi Ciocârlan
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor