Articolul precedentAz életre vezető ösvény
  Articolul următorMila

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor.” (Matei 18:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Copiii rămân, indiferent de vârsta lor, cei mai buni critici ai părinților, tocmai de aceea vorbele și faptele adulților au nevoie să fie întotdeauna corelate și pline de valori, astfel încât să genereze în cei mici dorința de a fi asemenea celor care i-au crescut, i-au educat. Lecția esențială din acest pasaj este chemarea de a fi smeriți, umili, asemenea acelora pe care i-am primit în dar din partea Cerului – copilașii noștri. Cred că ești de acord cu mine că, de cele mai multe ori, ne este destul de greu să transpunem în mod pragmatic smerenia văzută la cei mici și, pe bună dreptate, întrebări precum: „Ce înseamnă această smerenie? Cum să o aplicăm astfel încât să fie parte activă din viața noastră?” răsună în mintea fiecăruia chiar în aceste momente.

  Seara, după cină, o învățătoare a început să corecteze temele elevilor ei. Soțul era în aceeași cameră, avea telefonul în față și juca un joc banal. După ce a terminat de citit ultima temă, femeia a început să plângă, apoi i-a povestit:

  — Ieri le-am dat ca temă elevilor mei de clasa I să scrie o compunere având ca titlu: „Cea mai mare dorință a mea”. Ultima m-a făcut să plâng. Ascultă ce a scris: „Dorința mea este să devin un telefon inteligent. Părinții mei își iubesc telefoanele mobile foarte mult. Le pasă atât de mult de ele, încât uneori uită să mă mai iubească pe mine. Dacă le sună mobilul, aud imediat și fug să răspundă. Dacă eu plâng, se joacă în continuare pe telefon, pe mine nu mă aude nimeni. Se joacă tot felul de jocuri pe telefon, dar cu mine nu vor să se joace niciodată, nu mă ascultă niciodată, nici măcar atunci când le spun ceva important. Așa că, da, cea mai mare dorință a mea este să devin un telefon inteligent.”

  După ce femeia a terminat de citit, soțul a întrebat-o cine a scris tema.

  Profesoara s-a uitat la el și i-a răspuns:
  — Fiul nostru.

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia!

  Provocare:

  Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Costel Gogoneață
  Conferința Muntenia

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie - Devoțional zilnic. Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...