Articolul precedentKözösség Krisztussal
  Articolul următorÎntâlnirea

  Formează-i pe copii pentru cer!

  „Păstoriți turma lui Dumnezeu […] făcându-vă pilde turmei.” (1 Petru 5:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când unul dintre copiii noștri era în clasa a treia, a venit într-o zi de la școală folosind niște cuvinte urâte. Am stat de vorbă cu el și mi-a spus că a auzit-o pe o colegă vorbind astfel. I-am explicat, pe măsura înțelegerii lui, că noi suntem ambasadori ai Cerului și trebuie să îi învățăm pe cei din jurul nostru limbajul ceresc. A doua zi, copilul nostru a venit fericit de la școală, povestind că, în pauză, a vorbit cu colegii și i-a învățat câteva expresii frumoase de adresare, iar aceștia au promis că le vor folosi acasă. „Educația consecventă, credincioasă, din cămin constituie cea mai bună pregătire pe care o pot primi copiii pentru școala vieții” (CA, p. 155).

  Într-una dintre comunitățile din Câmpina am avut o experiență impresionantă, când, împreună cu sora coordonatoare a Școlii de Sabat pentru copii, am organizat o evanghelizare inedită. Considerând că toți copiii bisericii sunt, în același timp, copiii noștri, am demarat o sesiune specială de studiu a cărții Tragedia veacurilor pe înțelesul copiilor. După terminarea serviciului divin, cu bunăvoința unor mămici inimoase care pregăteau voluntar platouri cu bucate delicioase, luam cu toții masa (erau peste douăzeci de copii). Apoi urmau jocuri biblice și învățarea unor cântece. Un părinte invitat prezenta rezumatul studiului respectiv, urmat de întrebări din partea copiilor. În Sabatul următor, le dădeam teste-grilă, pentru verificarea și fixarea ideilor principale, precum și a textelor biblice indicate pentru memorat. A durat mult această sesiune de evanghelizare pentru copii, dar ei o doreau și așteptau cu plăcere întâlnirile. Sperăm ca roadele acestei lucrări să dăinuie până în veșnicii, spre slava lui Dumnezeu.

  Dragi părinți și slujbași ai bisericii, noi suntem chemați să ne implicăm în lucrarea de evanghelizare în primul rând a copiilor și a tinerilor noștri. Viața noastră sfințită este cel mai puternic argument evanghelistic și, astfel, copiii și toți cei din jur vor simți că prin noi se întâlnesc cu Isus.

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor!

  Provocare:

  Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...