Articolul precedentKözösség Krisztussal
  Articolul următorÎntâlnirea

  Formează-i pe copii pentru cer!

  „Păstoriți turma lui Dumnezeu […] făcându-vă pilde turmei.” (1 Petru 5:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când unul dintre copiii noștri era în clasa a treia, a venit într-o zi de la școală folosind niște cuvinte urâte. Am stat de vorbă cu el și mi-a spus că a auzit-o pe o colegă vorbind astfel. I-am explicat, pe măsura înțelegerii lui, că noi suntem ambasadori ai Cerului și trebuie să îi învățăm pe cei din jurul nostru limbajul ceresc. A doua zi, copilul nostru a venit fericit de la școală, povestind că, în pauză, a vorbit cu colegii și i-a învățat câteva expresii frumoase de adresare, iar aceștia au promis că le vor folosi acasă. „Educația consecventă, credincioasă, din cămin constituie cea mai bună pregătire pe care o pot primi copiii pentru școala vieții” (CA, p. 155).

  Într-una dintre comunitățile din Câmpina am avut o experiență impresionantă, când, împreună cu sora coordonatoare a Școlii de Sabat pentru copii, am organizat o evanghelizare inedită. Considerând că toți copiii bisericii sunt, în același timp, copiii noștri, am demarat o sesiune specială de studiu a cărții Tragedia veacurilor pe înțelesul copiilor. După terminarea serviciului divin, cu bunăvoința unor mămici inimoase care pregăteau voluntar platouri cu bucate delicioase, luam cu toții masa (erau peste douăzeci de copii). Apoi urmau jocuri biblice și învățarea unor cântece. Un părinte invitat prezenta rezumatul studiului respectiv, urmat de întrebări din partea copiilor. În Sabatul următor, le dădeam teste-grilă, pentru verificarea și fixarea ideilor principale, precum și a textelor biblice indicate pentru memorat. A durat mult această sesiune de evanghelizare pentru copii, dar ei o doreau și așteptau cu plăcere întâlnirile. Sperăm ca roadele acestei lucrări să dăinuie până în veșnicii, spre slava lui Dumnezeu.

  Dragi părinți și slujbași ai bisericii, noi suntem chemați să ne implicăm în lucrarea de evanghelizare în primul rând a copiilor și a tinerilor noștri. Viața noastră sfințită este cel mai puternic argument evanghelistic și, astfel, copiii și toți cei din jur vor simți că prin noi se întâlnesc cu Isus.

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor!

  Provocare:

  Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

  Formează-i pe copii pentru cer! - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...