Articolul precedentAz Üdvözítő képviselői
  Articolul următorStruguri pentru export

  Strângeţi-vă comori în cer!

  „Strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.” (Matei 6:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Te-ai gândit vreodată în mod concret ce comori putem lua cu noi în cer? Probabil vei răspunde: caracterul. Caracterul, fiind expresia lucrării harului lui Dumnezeu în viața noastră, poate fi considerat pașaportul care-mi permite accesul în cer. Imaginează-ți ziua în care vom ajunge în cer! Pur și simplu, deși pare greu de crezut, suntem acolo. Ce „șoc cultural” vom trăi! Ce sentiment de bucurie și încântare ne va cuprinde sufletul! Imaginează-ți acum momentul în care Isus va veni să ne salute, să ne spună ce bucuros este că suntem acolo cu El! Imaginează-ți, dincolo de extazul personal, cum va fi când lângă noi Isus îi va aduce pe cei pe care într-un fel sau altul i-am influențat spre veșnicie – poate le-am dat o carte, poate ne-am rugat pentru ei, poate le-am spus un cuvânt potrivit la vremea potrivită! Acestea sunt comorile pe care le putem strânge în cer. Și, dacă și tu ești un părinte ca mine, atunci probabil că pe pământ nimic nu-ți este mai drag decât propriii tăi copii. Nu merită atunci, cu gândul la ziua aceea a întâlnirii cu Isus, ca, în ciuda tuturor provocărilor, să trăiești pentru a avea copiii cu tine o veșnicie?

  Iată ce scria Ellen White într-un articol din revista The Signs of the Times („Semnele timpului”), numărul din 3 noiembrie 1881: „Când judecata va începe și cărțile se vor deschide, când marele Judecător va rosti: «Bine, rob bun și credincios!» și cununa de slavă nemuritoare va fi pusă pe fruntea biruitorului, mulți își vor lua cununile, le vor ridica în fața întregului univers adunat în acea ocazie și vor arăta către mamele lor, spunând: «Ea m-a făcut tot ceea ce sunt, prin harul lui Dumnezeu! Sfaturile și rugăciunile ei au fost binecuvântate, spre mântuirea mea veșnică.»” Uimitor, nu-i așa?

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu.

  Provocare:

  Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...