Articolul precedentJellem, amit a világ elismer
  Articolul următorDreptatea

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  „«Da, Doamne», I-a răspuns Petru, «știi că Te iubesc.» Isus i-a zis: «Paște mielușeii Mei.»” (Ioan 21:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o dimineață răcoroasă, Petru vâslea fără tragere de inimă către micul port din Capernaum. Era dezamăgit pentru că îi făcuse pe prietenii lui să piardă noaptea fără niciun folos, dar, mai mult decât atât, era dezamăgit de el însuși. Plânsul amar din seara trădării nu-i alinase durerea sufletească.

  Însă Isus a intervenit încă o dată în viața lui, transformând eșecul său într-o „pescuire minunată”. Mai mult decât atât, Isus l-a transformat pe Petru într-un experimentat „pescar de oameni”.

  „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?”, l-a întrebat Isus de trei ori. Apoi, ca răspuns la declarațiile lui de iubire, Isus i-a transmis marea însărcinare: „Paște mielușeii, paște oițele și apoi paște oile Mele!” Cu siguranță că ordinea de mai sus nu este întâmplătoare. Orice păstor știe că mielușeii și oițele au nevoie de mai multă atenție și îngrijire.

  Ca și Petru, Îl iubim din toată inima pe Domnul nostru. Ca și el, avem aceeași chemare: să-i păstorim pe copiii și pe tinerii bisericii până când ajung maturi din punct de vedere spiritual.

  Acest lucru este ilustrat foarte bine de un proverb african: „E nevoie de un sat pentru a crește un copil.” Satele africane sunt niște așezări mici. Deși fiecare familie are propria colibă, sătenii fac multe lucruri împreună (agricultură, vânătoare, meșteșuguri) și îi implică pe copii în toate aceste activități. Într-un fel, bisericile noastre seamănă cu aceste sate.

  Dincolo de lucrarea extraordinară a instructorilor și a liderilor dedicați (Școala de Sabat, Licurici, Exploratori, Companioni, Tineri etc.), toți ceilalți (pastori, prezbiteri, diaconi, dirijori, dar și fiecare membru) pot face minuni ca educatori, mentori și modele pentru copiii și tinerii bisericii. Indiferent care este rolul nostru în biserică, Mântuitorul ne cheamă pe fiecare: „Paște mielușeii Mei, paște oițele Mele, paște oile Mele!”

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale!

  Provocare:

  Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Cristian Modan
  Conferința Muntenia

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele! - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...