Articolul precedentA világnak szóló bizonyságtétel
  Articolul următorLibertatea

  Care este misiunea mea?

  „Eu sunt dator și grecilor, și barbarilor, și celor învățați, și celor neînvățați.” (Romani 1:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  James Hudson Taylor s-a născut în anul 1832, într-o familie creștină care, la nașterea lui, s-a rugat: „Doamne, fă în așa fel ca el să poată lucra pentru Tine în China!” În luna septembrie a anului 1853, o navă de mici dimensiuni pleca din portul Liverpool spre China având la bord un misionar în vârstă de 21 ani, Hudson Taylor. Taylor a petrecut 51 de ani în China, unde a lucrat cu multă râvnă pentru oameni, deși a avut de înfruntat foarte multe greutăți și a fost abandonat, nemaiavând nicio susținere și luând lucrarea pe cont propriu. Gândul că o mulțime de chinezi mureau fără nădejdea mântuirii îl aducea la disperare. El s-a predat cu totul în slujba lui Dumnezeu și a spus că „întreaga responsabilitate pentru problemele existente și consecințe trebuie să-i revină Lui; mie, în calitate de slujitor al Său, îmi rămâne să-I dau ascultare și să-L urmez”.

  Încrederea lui absolută în Dumnezeu i-a inspirat pe mulți alți oameni să renunțe la confortul lor pentru a duce mesajul creștin în China. „China nu va fi câștigată la Hristos de oameni liniștiți și iubitori de confort”, spunea el. Taylor era cunoscut pentru sensibilitatea sa la cultura chineză și a adoptat stilul de vestimentație chinezesc, deși acest lucru era rar printre misionarii din acea vreme; el voia cu orice preț să-i atragă la Hristos, asemenea apostolului Pavel.

  Care este misiunea ta? Poate nu vei merge în China sau la mii de kilometri pentru a face misiune, însă le poți acorda atenție oamenilor din jurul tău și oportunităților din fața ta. Dacă vei face aceasta, Dumnezeu te va folosi pentru scopul Lui și va realiza prin tine mult mai mult decât te-ai gândit vreodată. Nu trebuie să lași ca vârsta să se interpună în fața misiunii tale. Te afli acolo unde nu se mai află nimeni altcineva, așa că deschide-ți ochii și inima pentru a vedea locul unde te-a așezat Dumnezeu!

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect!

  Provocare:

  Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...