Articolul precedentA világnak szóló bizonyságtétel
  Articolul următorLibertatea

  Care este misiunea mea?

  „Eu sunt dator și grecilor, și barbarilor, și celor învățați, și celor neînvățați.” (Romani 1:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  James Hudson Taylor s-a născut în anul 1832, într-o familie creștină care, la nașterea lui, s-a rugat: „Doamne, fă în așa fel ca el să poată lucra pentru Tine în China!” În luna septembrie a anului 1853, o navă de mici dimensiuni pleca din portul Liverpool spre China având la bord un misionar în vârstă de 21 ani, Hudson Taylor. Taylor a petrecut 51 de ani în China, unde a lucrat cu multă râvnă pentru oameni, deși a avut de înfruntat foarte multe greutăți și a fost abandonat, nemaiavând nicio susținere și luând lucrarea pe cont propriu. Gândul că o mulțime de chinezi mureau fără nădejdea mântuirii îl aducea la disperare. El s-a predat cu totul în slujba lui Dumnezeu și a spus că „întreaga responsabilitate pentru problemele existente și consecințe trebuie să-i revină Lui; mie, în calitate de slujitor al Său, îmi rămâne să-I dau ascultare și să-L urmez”.

  Încrederea lui absolută în Dumnezeu i-a inspirat pe mulți alți oameni să renunțe la confortul lor pentru a duce mesajul creștin în China. „China nu va fi câștigată la Hristos de oameni liniștiți și iubitori de confort”, spunea el. Taylor era cunoscut pentru sensibilitatea sa la cultura chineză și a adoptat stilul de vestimentație chinezesc, deși acest lucru era rar printre misionarii din acea vreme; el voia cu orice preț să-i atragă la Hristos, asemenea apostolului Pavel.

  Care este misiunea ta? Poate nu vei merge în China sau la mii de kilometri pentru a face misiune, însă le poți acorda atenție oamenilor din jurul tău și oportunităților din fața ta. Dacă vei face aceasta, Dumnezeu te va folosi pentru scopul Lui și va realiza prin tine mult mai mult decât te-ai gândit vreodată. Nu trebuie să lași ca vârsta să se interpună în fața misiunii tale. Te afli acolo unde nu se mai află nimeni altcineva, așa că deschide-ți ochii și inima pentru a vedea locul unde te-a așezat Dumnezeu!

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect!

  Provocare:

  Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

  Care este misiunea mea? - Devoțional zilnic. Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...