Te iubesc… din interes!

  „Isaac iubea pe Esau, pentru că mânca din vânatul lui; Rebeca însă iubea mai mult pe Iacov.” (Geneza 25:28)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ai auzit declarații de genul: „Pe X îl iubesc mai mult pentru că…”, „Pe Y nu prea-l iubesc pentru că…”? Sigur că ai auzit! Dar de „favoritul” unuia sau al altuia dintre părinți ai auzit? Cred că da!

  De prea multe ori, sentimentele sunt condiționate de anumite interese ori de anumite afinități. Este corect?

  „Părinții trebuie să nu fie deloc părtinitori, ci să-i trateze pe toți copiii lor cu aceeași afecțiune, aducându-și aminte că aceștia au fost cumpărați cu prețul sângelui lui Hristos. Copiii își imită părinții, de aceea trebuie să avem mare grijă să le oferim modele corecte. Părinții care sunt amabili și politicoși în cămin, dar, în același timp, fermi și hotărâți vor vedea aceleași trăsături de caracter manifestate în copiii lor. Dacă sunt integri, cinstiți și respectabili, copiii lor le vor semăna în aceste privințe. Dacă Îl respectă pe Dumnezeu și I se închină, copiii lor, educați în același fel, nu vor uita să-I slujească și ei lui Dumnezeu” (5MB, p. 270).

  Părtinirea dată pe față de Isaac și Rebeca a fost reprodusă întocmai și de Iacov: „Israel iubea pe Iosif mai mult decât pe toți ceilalți fii ai săi, pentru că îl născuse la bătrânețe” (Geneza 37:3).

  Și în versetul din Geneza 25:28, și în cel din Geneza 37:3, apare expresia „pentru că”. Părtinirea are la bază tocmai această cauzalitate. Iubești „pentru că…” sau nu iubești „pentru că…”.

  În familiile noastre, în bisericile noastre și în societatea în care trăim, dragostea este de cele mai multe ori condiționată. Iubim „dacă…” sau iubim „pentru că…”. Iar lucrul acesta are efecte negative vizibile.

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb.

  Provocare:

  Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Viorel Dascălu
  Conferința Moldova

   

  Te iubesc… din interes! - Devoțional zilnic. Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...