Articolul precedentIsten reformra szólít fel
  Articolul următorMulţumirea

  Binecuvântare sau blestem?

  „El a zis mamei sale: «Cei o mie o sută de sicli de argint care ți s-au luat și pentru care ai blestemat chiar în auzul urechilor mele, argintul acesta este în mâinile mele, eu îl luasem.» Și mama sa a zis: «Binecuvântat să fie fiul meu de Domnul!»” (Judecătorii 17:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria descrisă în capitolele 17 și 18 din cartea Judecătorilor este foarte plină de lecții ce ar trebui avute în atenție. Mica, un tânăr răsfățat, fură din averea mamei. Mama, fără să știe despre cine este vorba, rostește cuvinte de blestem. Vinovatul se deconspiră de frica blestemului (în vechime, oamenii chiar se temeau de efectele lui). Apoi, tot din aceeași gură, vinovatul primește o mare binecuvântare. Ce face mama după aceea? Face un chip cioplit și un chip turnat pentru fiul său. De aici pornește catastrofa.

  O mulțime de oameni au ajuns să se închine idolilor lui Mica. De unde a pornit totul? De la o mamă idolatră, care a transmis păcatul generației următoare, apoi unei seminții întregi, seminția lui Dan.

  „Dumnezeu condamnă atât neglijența care cochetează cu păcatul, cu nelegiuirea, cât și indiferența care ezită să-i detecteze prezența otrăvitoare în familiile așazișilor creștini. El îi consideră pe părinți răspunzători într-o mare măsură pentru greșelile și pentru nebuniile odraslelor lor. Dumnezeu i-a pedepsit cu blestemul Său nu numai pe fiii lui Eli, ci și pe Eli, iar acest exemplu înfricoșător trebuie să fie o avertizare pentru părinții de astăzi” (4MB, p. 175).

  Copiii nu trec cu vederea greșelile înaintașilor. De cele mai multe ori, ei le dezvoltă sau chiar le perfecționează.

  Dacă ai spus sau ai făcut vreodată un lucru neprincipial, chiar dacă le-ai declarat urmașilor că nu ar trebui să-l repete, ei vor urma mai ușor modelul decât predica.

  Rugăciunile de mijlocire pentru copiii ispitiți ar trebui să fie precedate de rugăciuni temeinice pentru părinții ce cad atât de des în ispită. Acum este timpul!

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli

  Provocare:

  Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Viorel Dascălu
  Conferința Moldova

   

  Binecuvântare sau blestem? - Devoțional zilnic. Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...